Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ξεκίνημα εβδομάδας με νέο κρεσέντο κερδοσκοπίας: μέσα σε 3 ώρες 3,5 φορές πάνω η τιμή ηλεκτρισμού!

Με ανακοίνωση αναρτημένη στην ιστοσελίδα της η κρατική Αρχή με τον κατ’ ευφημισμό τίτλο “Επιτροπή Ανταγωνισμού” μας ενημερώνει πως “επιθυμεί να ενθαρρύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να απευθύνονται σε αυτήν και να την ενημερώνουν σχετικά με τις εικαζόμενες παραβιάσεις των κανόνων ανταγωνισμού“. Μόνο που εδώ και μήνες η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τους μεγαλομετόχους ηλεκτρισμού ως καρτέλ ενέργειας κι η δήθεν “Επιτροπή Ανταγωνισμού” κάνει πως δεν ακούει, κάνει πως δεν βλέπει και συνεχίζει να παριστάνει τη μουγκή.

Απολαύστε λοιπόν τα νέα κατορθώματα του καρτέλ του ηλεκτρισμού στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, αυτά που είναι “αόρατα”, τόσο για τη δήθεν “Επιτροπή Ανταγωνισμού” όσο βεβαίως και για την κυβέρνηση, η οποία ασφαλώς και κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει τη λεηλασία των καταναλωτών: είναι πολλά τα λεφτά που αρπάζουν οι “πάροχοι” με τους φουσκωμένους λογαριασμούς! Φυσικά, αν υποθέσουμε πως, μέσω των “παρόχων”, χρηματικά ποσά καταλήγουν σε “Παναμέζικους” λογαριασμούς πολιτικών, όλο και θα βγει κανένας “Σημίτης” να μας πει “όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα”.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσα σε 3 ώρες η τιμή του ηλεκτρισμού το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2023 πετάει απ’ τα 100 στα 351€/MWh! Τι άλλαξε μέσα σ’ αυτές τις 3 ώρες στα στοιχεία παραγωγής και συνεπώς κόστους για τους παρόχους; Αυξήθηκε λίγο η συμμετοχή του φυσικού αερίου, αλλά στα επίπεδα που έχει και τις επόμενες ώρες του 24ώρου, που οι ίδιοι πάροχοι έδωσαν τιμές κάτω απ’ τα 200€/MWh. Η απότομη άνοδος της τιμής απ’ τις 4 στις 7 το πρωί είναι παντελώς αδικαιολόγητη απ’ τα “φυσικά” δεδομένα και δείχνει καραμπινάτη κερδοσκοπία.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWeΑπό 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.   

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο Πηγή: greeklignite.blogspot.grακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!   

Προσέξτε επίσης πως στις 18:00 η τιμή είναι στα 199,16€/MWh και στις 19:00 η τιμή μειώνεται, παρά τη βραδινή αιχμή ζήτησης! Στη συνέχεια η τιμή μειώνεται συνεχώς για να φθάσει στις 24:00 σε μείωση 50% και στην ελάχιστη τιμή 24ώρου, στα 99,45€/MWh. Τότε είναι που ξεκινά η μείωση της ζήτησης ηλεκτρισμού απ’ τους καταναλωτές, επειδή έχουν την κακή συνήθεια τη νύχτα να κοιμούνται.

Η χρήση φυσικού αερίου μειώνεται επειδή αναμένεται κακοκαιρία κι ενίσχυση των ανέμων, αλλά η χρήση φυσικού αερίου θα μπορούσε να είναι μειωμένη όλο το 24ωρο αν απλά έβαζαν τις λιγνιτικές μονάδες να δουλέψουν! Πώς όμως να δουλέψουν οι λιγνιτικές μονάδες, αφού δεν υπάρχει επάρκεια λιγνίτη επειδή οι ανθέλληνες έκλεισαν λιγνιτωρυχεία για να ωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες;   

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.