Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Βγήκαν “μαχαίρια” στο Βατικανό – Σύγκρουση τάσεων στην Αγία ΄Έδρα

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση κληρικών στο Βατικανό με υπερσυντηρητικούς και προοδευτικούς να βρίσκονται «στα μαχαίρια». Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο επί σειρά δεκαετιών γραμματέας του Πάπα Βενέδικτου, αρχιεπίσκοπος Γκέοργκ Γκένσβαϊν, εξαπέλυσε ανοικτή επίθεση κατά του πάπα Φραγκίσκου.

 

Πρώτα, τον κατηγόρησε ότι με την απόφασή του να περιορίσει αυστηρά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στα λατινικά έκανε την καρδιά του Βενέδικτου να ραγίσει. Αμέσως μετά, ο γραμματέας και στενότερος συνεργάτης του Γιόσεφ Ράτσινγκερ, πρόσθεσε ότι ο Αργεντινός Πάπας, του αφαίρεσε μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων του, όπως και ότι δεν άκουσε τις συμβουλές του Βενέδικτου, σχετικά με την αντιμετώπιση των διεκδικήσεων των ομοφυλόφιλων και την καταπολέμηση της λεγόμενης «θεωρία του φύλου».

 

Ο γραμματέας του Βενέδικτου έφτασε να δηλώσει ότι «μέσα στο Βατικανό, στο παρελθόν, διεπίστωσε ότι υπήρχε ο διάβολος, o οποίος έδρασε κατά του επίτιμου ποντίφικα».

 

Ο Φραγκίσκος, απάντησε με νόημα ότι «πρέπει να λατρεύουμε τον Θεό και όχι τα ψεύτικα είδωλα που μας σαγηνεύουν με το κύρος και την εξουσία με την γοητεία των ψευδών ειδήσεων». «Συναντάμε τον Κύριο μέσα στην ταπεινότητα και την σιωπή», είπε χαρακτηριστικά, «ο Πάπας των φτωχών».

 

Μετά τον θάνατο του γερμανού επίτιμου Πάπα η υπερσυντηρητική πτέρυγα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανέβασε αισθητά τους τόνους φοβούμενη ότι μπορεί να τεθεί οριστικά στο περιθώριο.

 

Κύριος στόχος της είναι η αλλαγή των σημερινών ισορροπιών ενώ πολλοί δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο να φτάσουμε σε σχίσμα, με αποκοπή της συντηρητικής πτέρυγας κληρικών από την Εκκλησία της Ρώμης. Φυσικά, το πραγματικό πεδίος μάχης θα αποτελέσει η διαδοχή του Πάπα Φραγκίσκου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.