Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση – Το απόγευμα η ψηφοφορία

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης, η οποία, για να γίνει δεκτή πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει σήμερα (27/01) το πολιτικό θερμόμετρο, επί της διαδικασίας της πρότασης μομφής που έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη (25/01). Σήμερα, λοιπόν, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με τις οποίες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το θέμα των υποκλοπών και όχι μόνο. Ο μεν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να πάρει πρώτος τον λόγο από το βήμα της Βουλής, λόγω της διαδικασίας, επιδιώκοντας να προκαλέσει τον πρωθυπουργό προκειμένου να πάρει απαντήσεις για το πόρισμα της ΑΔΑΕ και για τους λόγους που έγιναν οι επισυνδέσεις.

Ο δε πρωθυπουργός αναμένεται να συγκρίνει το έργο της κυβέρνησης του με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, προσθέτοντας τις παρακολουθήσεις που έχουν γίνει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, ο ίδιος αναμένεται να τονίσει την ανάγκη που έχει η χώρα να διατηρηθεί στην τροχιά που έχει επιτύχει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο πόλεμος των ανακοινώσεων

Το πολιτικό θερμόμετρο αυτές τις ημέρες βρίσκεται στα ύψη ιδιαίτερα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο κόμματα να έχουν επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο ανακοινώσεων. Σε ανακοίνωση της, η ΝΔ μίλησε για υπόγειες διαδρομές του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποφάσισε να μετατρέψει την ανεξάρτητη αρχή (ΑΔΑΕ) σε προεκλογικό ορμητήριο, κάνοντας αναφορά στο σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή».

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία «έχει φανεί όλο το προηγούμενο διάστημα με την εργαλειοποίηση της ΑΔΑΕ και αποδείχθηκε ακόμη πιο έντονα χθες όταν ο κ.Τσίπρας έφθασε να παρανομεί από το βήμα της Βουλής, αναφέροντας ονόματα και επικαλούμενος τη συνάντησή του με τον κ.Ράμμο, τον οποίο είχε προτείνει σε αυτή τη θέση ένα μήνα πριν από τις εκλογές του 2019».

Από την άλλη πλευρά, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός της Βουλής, σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής κατάφεραν να ευτελίσουν έναν ακόμα θεσμό της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «Με μεθοδεύσεις και μεταμεσονύκτιους τακτικισμούς κουρέλιασαν τον κανονισμό της Βουλής που προβλέπει τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για την συνταγματική εκτροπή της παγίδευσης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.