Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πότε θα ανακοινώσει ψηφοδέλτια το ΠΑΣΟΚ

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της efsyn.gr.

Θα προηγηθούν συνεδριάσεις των αρμόδιων οργάνων, του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής και έπειτα θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις με τις λίστες των υποψηφίων.

Όπως ξεκαθαρίζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο μοναδικός λόγος που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί νωρίτερα τα ονόματα με τις υποψηφιότητες είναι η νέα απογραφή, την οποία έκανε γνωστή πριν μερικές ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών. Το ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε συνέβη και με τα υπόλοιπα κόμματα, (αφού κανείς δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πλήρεις καταλόγους υποψηφιοτήτων), έκρινε σκόπιμο να περιμένει τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΣ και ως το τέλος του μήνα θα κάνει γνωστό θεσμικά και τα δικά του ψηφοδέλτια.«Η αρμόδια Επιτροπή είναι ήδη έτοιμη, έχοντας ολοκληρώσει την επεξεργασία που έπρεπε να κάνει», διαμηνύουν καλά γνωρίζοντες.

Ωστόσο, στο ΠΑΣΟΚ αντιδρούν με οργή για ορισμένα δημοσιεύματα που το εμφανίζουν «εμμονικά» να κωλυσιεργεί αλλά και να φυλλορροεί, λόγω κάποιων στελεχών του που δήλωσαν δημόσια ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι (πρόκειται για τρία στελέχη από εκατοντάδες που συμπλήρωσαν την απαιτούμενη φόρμα), τον Β. Γάκη στην Αιτωλοακαρνανία, τον Γ. Πετρουλάκη στη Μαγνησία και τον Λ. Χρυσοφάκη στην Α΄ Πειραιά). Ειδικά για τον τελευταίο, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς να αναφέρονται ονομαστικά, σημείωναν ότι «είναι ντροπή να εμφανίζεται ως υποψήφιος, πρόσωπο που έχει αποκλειστεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια που έχουν τεθεί».

Και τέλος, αναφορικά με το γενικότερο κλίμα που καλλιεργείται περί «αδικαιολόγητης καθυστέρησης» στις ανακοινώσεις, από την Χαριλάου Τρικούπη κατήγγειλαν «φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια», ξεκαθαρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα ανακοινώσει έγκαιρα και κυρίως ακηδεμόνευτα τους υποψήφιους βουλευτές του».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.