Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σεμινάριο ενάντια στον… «αριστερό εξτρεμισμό» στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει ρύθμιση στη Βουλή, στο όνομα της μη συμμετοχής ναζιστικών παραφυάδων στις εκλογές και αναθερμαίνεται η προπαγάνδα των «δυο άκρων», ένα σεμινάριο που διοργανώνει η CEPOL (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία της ΕΕ) έρχεται να αποκαλύψει τους πραγματικούς κινδύνους πίσω από τέτοιες μεθοδεύσεις, τις οποίες «νομιμοποιούν» και οι ευρωενωσιακές Οδηγίες περί «αντιμετώπισης του ριζοσπαστισμού».

Θυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία, που οργανώνει αυτό το σεμινάριο, είναι ένας οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προορίζεται για την κατάρτιση αστυνομικών και άλλων αξιωματούχων σε θέματα επιβολής του νόμου, του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η CEPOL διοργάνωσε ή πρόκειται να διοργανώσει σεμινάριο, με θέμα «Διεθνής αναρχικός και αριστερός εξτρεμισμός». Πώς περιγράφουν τον σκοπό του σεμιναρίου; «Στόχος είναι η ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων για αποτελεσματική πρόληψη από πιθανές εξτρεμιστικές επιθέσεις, εντοπίζοντας το επίπεδο απειλής που θέτει η αριστερή πτέρυγα και οι οργανώσεις – κινήματα του αναρχικού εξτρεμισμού στην Ευρώπη».

Αυτή η πρόσκληση, λοιπόν, στάλθηκε σε όλους τους εισαγγελείς, είναι σε γνώση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και είναι βέβαια ενδεικτική για το ποιες είναι οι στοχεύσεις της. Σε άλλο σημείο η πρόσκληση αναφέρει: «Την ομάδα – στόχο (σ.σ. εννοεί όσους συμμετέχουν) θα αποτελέσουν στελέχη των αρχών επιβολής του νόμου και εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών που ασχολούνται με την πρόληψη και την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού».

Τι ακριβώς σκέφτονται να «αναλύσουν» στους εισαγγελείς της χώρας οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ποιες οδηγίες θα τους δώσουν; Ποιες είναι οι ειδικότερες στοχεύσεις τους και τι ακριβώς βάζουν κάτω από τον τίτλο «αριστερή πτέρυγα» και «αριστερός εξτρεμισμός»; Είναι γνωστό άλλωστε ότι με τους διάφορους «τρομονόμους» δεν είναι καθόλου δύσκολο με τέτοιους χαρακτηρισμούς να επιχειρήσουν να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί στελέχη του εργατικού – λαϊκού κινήματος και άλλους αγωνιστές.

Ο κίνδυνος αυτός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος σε μια περίοδο όξυνσης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και της λαϊκής δυσαρέσκειας από την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, με χιλιάδες εργαζόμενους να κινητοποιούνται σε χώρες της Ευρώπης.

Αν κάτι επιβεβαιώνει και το συγκεκριμένο σεμινάριο, είναι ότι παράλληλα με την πολεμική προετοιμασία, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί προετοιμάζουν το έδαφος για μεγαλύτερη καταστολή του λαού, αξιοποιώντας και θωρακίζοντας την αντιδραστική νομοθεσία της Ευρωένωσης και των κρατών – μελών της

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.