Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Qatar Gate: Λέει τα πάντα ο Παντσέρι για να πέσει στα μαλακά

Την Τρίτη αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση της Εύας Καϊλή καθώς θα καταθέσει ξανά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος αναμένεται να τους «δώσει» όλους για να πέσει στα μαλακά.

Αποκαλύψεις για Καϊλή
«Οι Βέλγοι δικαστές φέρεται να άσκησαν υπερβολική πίεση στην Εύα Καϊλή, πιέζοντάς της να ομολογήσει την ενοχή της, με την υπόσχεση ότι θα αφεθεί ελεύθερη». Aυτά γράφει σήμερα η «Corriere della Sera».

Η ίδια πάντως, όπως λέει ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αρνείται να ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει, καθώς δε θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα ότι η μητέρα της ήταν μια διεφθαρμένη πολιτικός.

Πέντε καταθέσεις εκτιμάται ότι έχει δώσει η Εύα Καϊλή από τις 9 Δεκεμβρίου, την ημέρα της σύλληψής της. Η πρώτη κατάθεση έγινε όταν πραγματοποιήθηκε η έφοδος μέσα στο σπίτι της παρουσία του ανακριτή Κλεζ.

Εκεί, η κ. Καϊλή φέρεται να είχε παραδέχτηκε ότι γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων, ωστόσο στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει την γραμμή της αθωότητάς της, παρότι πολλοί ήταν εκείνοι που τη συμβούλευσαν να συνεργαστεί με τις Αρχές παραδεχόμενη την εμπλοκή της και εξασφαλίζοντας μία ποινή «χάδι».

Όπως λένε νομικοί κύκλοι, σε αυτήν την περίπτωση θα είχε «τελειώσει» πολιτικά, θα μπορούσε όμως να γυρίσει σπίτι της με βραχιολάκι και τη μικρότερη δυνατή παραμονή της στη φυλακή.

Τους «δίνει» όλους ο Παντσέρι
Το μνημόνιο συνεργασία που αρνήθηκε να υπογράψει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, υπέγραψε ο Αντόνιο Παντσέρι.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο Παντσέρι  ενέδωσε για δύο λόγους:

– Θορυβήθηκε με την έκδοση της κόρης του από την Ιταλία στο Βέλγιο

– Ήθελε να απαντήσεις την κατάθεση Τζιόρτζι ο οποίος τα έριξε όλα πάνω του

Ως αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας, η ποινή για τον Παντσέρι φαίνεται πως είναι ελαφρύτερη από αυτήν της Εύας Καϊλή, διότι θα ισχυριστεί ότι πρόκειται για «ενεργητική δωροδοκία».

Θα πει δηλαδή ότι λειτούργησε σαν μεσάζων ώστε να λαδωθούν κάποιοι άλλοι. Το Κατάρ, όπως θα υποστηρίξει, ήταν πελάτης του.

Από την άλλη, η Εύα Καϊλή θα κατηγορηθεί για «παθητική δωροδοκία», δηλαδή ως το πρόσωπο το οποίο δωροδοκήθηκε, βαριά κατηγορία ειδικά για κάποιον που ασκεί δημόσιο λειτούργημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ευρωβουλευτής.

Στις Βρυξέλλες επικρατεί αναβρασμός για την επόμενη κατάθεση Παντσέρι την Τρίτη. Πολλοί εκτιμούν ότι ο Ιταλός θα «δώσει» ευρωβουλευτές και από άλλα κόμματα.

Απόδειξη ότι ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε για τους εμπλεκόμενους από τότε που ο Παντσέρι άνοιξε το στόμα του, η σύλληψη της λογίστριάς του.

Qatargate: Η μπάλα στο γήπεδο του Παντσέρι, λένε οι δικηγόροι του – Θα πει όλη την αλήθεια

megatv.com

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.