Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Μητσοτάκης εξευτελίζει την Ελλάδα διεθνώς: Η γερμανική TAZ μας παρουσιάζει ως «μπανανία»! Η κυβερνητική διαφθορά γίνεται πλέον ύψιστος εθνικός κίνδυνος

Όταν η πατρίδα μας αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη εθνική απειλή των τελευταίων δεκαετιών,   η αμαύρωση της εικόνας της είναι εξίσου επικίνδυνη με τα όπλα των Τούρκων.

Η μεγάλη γερμανική εφημερίδα ΤΑΖ παρουσιάζει την Ελλάδα ως μία χώρα που κυβερνάται από διεφθαρμένους, οι οποίοι ελέγχουν πλήρως τις μυστικές υπηρεσιες και την δικαιοσύνη, χρησιμοποιώντας τες για να εξοντώνουν πολιτικούς αντιπάλους και όσους προσπαθούν να αποκαλύψουν τα σκάνδαλα της εξουσίας.

Εδώ δεν έχουμε κάποια αισχρή συκοφαντία τύπου Spiegel. Το οποίο μπορεί να απεχθάνεται τη χώρα μας, λατρεύει όμως τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο αποθεώνει επειδή δεν ζητά κυρώσεις κατά της Τουρκίας…

Το άρθρο της ΤΑΖ είναι μια σοβαρή και τεκμηριωμένη δημοσιογραφική έρευνα, που μάλιστα κατακεραυνώνει ακόμα και το ξέπλυμα του σκανδάλου Siemens!

Ουδείς σύμμαχος δεν πρόκειται να βοηθήσει μία χώρα που θεωρεί «μπανανία». Εκεί έγκειται ο μέγας εθνικός κίνδυνος…

Ενδεικτική και η φωτογραφια που η εφημεριδα χρησιμοποιεί στο αρθρο…

Η Τageszeitung (ΤΑΖ)  εστιάζει στην απόδοση δικαιοσύνης στην Ελλάδα, επικρίνοντας και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Οι πελατειακές σχέσεις, ο νεποτισμός και η διαφθορά ανθούν στην Αθήνα, όπως συνέβαινε πάντοτε. Στον Δείκτη Διαφθοράς του οργανισμού Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International), η Ελλάδα κατατάσσεται μόλις στην 58η θέση παγκοσμίως, πίσω από τη Ρουάντα και τη Σαουδική Αραβία. (…) Αυτό δεν είναι σύμπτωση. Κάθε φορά που πολιτικοί ή υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή βρίσκονται ακόμη και στο επίκεντρο αυτών, η ποινική δικαιοσύνη δυσκολεύεται εμφανώς να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις με την απαραίτητη επιμέλεια και αποτελεσματικότητα, για να μη μιλήσουμε για λογοδοσία και επιβολή ποινών στα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Ακόμα και στην περίπτωση των πιο σοβαρών κατηγοριών, όπως η κατασκοπεία, το ξέπλυμα χρήματος ή η διαφθορά μεγάλης κλίμακας, οι έφοδοι δεν πραγματοποιούνται καθόλου ή πραγματοποιούνται μόνο μετά από μήνες ή χρόνια – αφ’ ότου οι υποθέσεις έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας», σχολιάζει το γερμανικό μέσο, υπενθυμίζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν την αθώωση των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens, λόγω παραγραφής του εγκλήματος μετά από 16 χρόνια.

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη στάση του εισαγγελέα ΑΠ, η Τageszeitung αναφέρει δηκτικά πως «σύμφωνα με τους επικριτές του, πρωταρχικό του μέλημα είναι να βρεθεί η πηγή πληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης και όχι να διαλευκανθούν οι υποθέσεις». Επιπλέον «ο Ντογιάκος, ο οποίος στις 4 Ιουλίου ορίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Ελλάδα, πρόσφατα επιτέθηκε φραστικά στα ερευνητικά μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και τα απείλησε απροκάλυπτα με φορολογικούς ελέγχους».

Αναφορικά με τον ρόλο του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, η εφημερίδα του Βερολίνου καταλήγει πως «δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα – παρ’ ότι μία από τις πρώτες ενέργειές του, τον Ιούλιο του 2019, ήταν να θέσει υπό την αρμοδιότητά του την ΕΥΠ, ενώ ο ίδιος ορίζει και τον διευθυντή της».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.