Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την πρόβλεψη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρέχει , ενώ κατάδιαστήματα τα φαινόμενα θα γίνονται ισχυρά με καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα εμφανίσει μικρή υποχώρηση κατά 3-4 βαθμούς και θα φθάσει τους 13.

Ιδιαίτερα ενισχυμένοι θα είναι σήμερα οι άνεμοι που θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η υγρασία θα “αγγίξει” το 95%.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται από την αρχή της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα, και μετά το μεσημέρι θα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, με έμφαση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από 1000-1100 μέτρα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και πάνω από 1400-1500 μέτρα στα υπόλοιπα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 11 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση στα 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.