Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Νομοθετική ρύθμιση για «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

Πρόσω ολοταχώς από την κυβέρνηση για την ανάληψη πρωτοβουλίας που θα αποτρέπει την κάθοδο στις εκλογές του “μορφώματος” του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Βασική επιδίωξη είναι η ρύθμιση για τις εκλογές να τύχει διακομματικής συναίνεσης, δεδομένου, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές της κυβέρνησης, ο κίνδυνος για τη δημοκρατία «είναι ενιαίος και κοινός»

Θέμα ημερών η κατάθεση της ρύθμισης

Το πλαίσιο το έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε χθες, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

Όπως είπε συγκεκριμένα, προωθείται νομοθετική διάταξη, η οποία θα έρθει στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, που στοχεύει στο μην επιτραπεί η κάθοδος στις προσεχείς εκλογές του «μορφώματος» που έχει ιδρύσει και διευθύνει μέσα από τις φυλακές ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

“Μπορεί να πρυτανεύσει η λογική, τουλάχιστον σε αυτό” τόνισε με έμφαση, αναφερόμενος στις συζητήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, ώστε η ρύθμιση να περάσει με συναίνεση και ευρεία στήριξη.

Τι προβλέπει

Η νομοθετική πρωτοβουλία αναμένεται να προβλέπει ότι δεν θα γίνεται ανακήρυξη κομμάτων πίσω από τα οποία υποκρύπτονται στελέχη εγκληματικών οργανώσεων.

Φωτογραφίζει ευθέως την περίπτωση Κασιδιάρη και σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτρέπει και τυχόν σχεδιασμό του καταδικασμένου, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, να βάλει μπροστά κάποιον “αχυράνθρωπο” και να “κινεί τα νήματα” μέσα από τη φυλακή. Μάλιστα ο… “αχυράνθρωπος” λέγεται ότι έχει βρεθεί και ακούει στο ίδιο όνομα. Πρόκειται για τον ξάδερφο του Ηλία Κασιδιάρη.

Το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου που ανακηρύσσει τους συνδυασμούς που μετέχουν στις εκλογές θα κρίνει, με βάση τη νέα διάταξη, αν το κόμμα «υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος» και η κρίση αναμένεται να βασίζεται και στην αναζήτηση της «πραγματικής ηγεσίας» του κόμματος.

Εφόσον διαπιστώνεται ότι η ηγεσία ελέγχεται από πρόσωπα που έχουν καταδίκη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τότε η υπόθεση θα παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα λαμβάνει την τελική απόφαση.

https://www.newsit.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.