Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η κυβερνητική «δυσανεξία» στις ανεξάρτητες αρχές δε σταματά στην ΑΔΑΕ – Πώς αγνοήθηκαν πορίσματα «βόμβες» από τον Συνήγορο του Καταναλωτή για τους λογαριασμούς – «φωτιά»

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την άγρια δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που έχει προκαλέσει η πρόσφατη γνωμοδότηση – προσπάθεια «φίμωσης» της ΑΔΑΕ κατά πολλούς, από τον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, μοιάζει να επιβεβαιώνει τη δυσανεξία του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές, όταν αυτές κινούνται «εκτός γραμμής» πρωθυπουργικής. Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών δεν είναι η μόνη την οποία φαίνεται ότι επιχειρεί να «ευνουχίσει» η κυβέρνηση…

Αντίστοιχη, αλλά με όχι ανάλογο «θόρυβο», αντιμετώπιση έχει και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, που με σειρά παρεμβάσεων του έχει αναδείξει το «άγριο φαγοπότι» με τις τιμές του ρεύματος από συγκεκριμένους παρόχους (αυθαίρετες τροποποιήσεις τιμολογίων, παράνομο καθορισμό ρήτρας αναπροσαρμογής και επιβολής ρήτρας πρόωρης λύσης συμβάσεων, κ.λπ.). Ωστόσο, η κυβέρνηση μοιάζει να αδιαφορεί -και- για τα πορίσματα του ΣτΚ επιτρέποντας, παρά τις συστάσεις αυτής της, αρμόδιας, ανεξάρτητης αρχής, να συνεχίζεται το «πάρτι» με τους «καυτούς» λογαριασμούς (τους οποίους συνεχίζουν να καλύπτουν οι καταναλωτές με τα ποσά που καταβάλλουν και τους έμμεσους φόρους, τους πιο υψηλούς στην Ευρώπη, που καλούνται ακόμη και τώρα να αποδίδουν).

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή, του οποίου επικεφαλής είναι μάλιστα ο κ. Λευτέρης Ζαγορίτης (εξελέγη βουλευτής ΝΔ στη Β΄ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2004 και του 2007 και διετέλεσε Γραμματέας της μέχρι τον Ιούλιο του 2010), στις 23 Δεκεμβρίου του 2022, έδωσε στη δημοσιότητα 8 συστάσεις – πορίσματα κατά παράνομων πρακτικών τις οποίες εφαρμόζουν εταιρίες – πάροχοι ενέργειας. Τα πορίσματα του ΣτΚ καταγράφουν τις έκνομες συμπεριφορές παρόχων με στόχο το «φούσκωμα» των λογαριασμών.

Έβαλαν στο «συρτάρι» τα πορίσματα – «βόμβες» του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Ωστόσο, αν και ο Συνήγορος του Καταναλωτή «δίνει» συγκεκριμένα στοιχεία με… «ονόματα και διευθύνσεις», η κυβέρνηση όχι μόνο δε φαίνεται να έχει ασχοληθεί με το περιεχόμενό τους (σημειωτέον, τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Ενέργειας, με πολιτικούς επικεφαλής τους κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Κώστα Σκρέκα έχουν ενημερωθεί σχετικά από την… Άνοιξη του 2022!!) αλλά αντίθετα, δείχνει σαν να «μην άκουσε, να μην είδε, να μη γνωρίζει». Με αποτέλεσμα, μέσα από αυτή τη στάση της, να μοιάζει σαν να «κλείνει τα μάτια» στις παράνομες πρακτικές εταιριών, επιτρέποντας να συνεχίζεται το «άγριο φαγοπότι» με «θύματα» τα εισοδήματα των καταναλωτών.

Βάσει αυτών των δεδομένων, η άποψη που δείχνει να διαμορφώνει όλο και μεγαλύτερο τμήμα της κοινής γνώμης καθημερινά, σε σχέση με τη «δυσανεξία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές, όταν αυτές διατυπώνουν απόψεις που ξεφεύγουν από το «πλαίσιο» του Μεγάρου Μαξίμου, φαίνεται ότι ενισχύεται. Ο πρωθυπουργός και οι -αυτοπροσδιοριζόμενοι- «άριστοι» συνεργάτες και υπουργοί του, με τους χειρισμούς των τελευταίων μηνών μοιάζουν σαν να θέλουν να είναι «Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη». Γεγονός το οποίο, φυσικά, προκαλεί αντιδράσεις τόσο στην κοινωνία και στην Αντιπολίτευση, όσο και εντός της ΝΔ, με τις διαφοροποιήσεις της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη και του κ. Κώστα Τζαβάρα (ουσιαστικά «κατακεραύνωσαν» τον κ. Ντογιάκο για την πρόσφατη γνωμοδότηση – επιχείρηση «φίμωση» της ΑΔΑΕ) να είναι, μέχρι στιγμής, ενδεικτικές της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.

Τα πορίσματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣτΚ στις 23/12/2022 και τις οποίες η κυβέρνηση έκανε ότι… «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει»

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.