Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό με τον φλεγόμενο Ρομά στην Πάτρα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη μιας τουλάχιστον περίεργης υπόθεσης που αγγίζει τα όρια του ρατσιστικού bullying, με τις πληροφορίες που έρχονται, να μη ρίχνουν φως – το αντίθετο μάλιστα, θολώνουν τα πραγματικά στοιχεία – στο περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε επιχείρηση με ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το pelop.gr, που αποκάλυψε και την υπόθεση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Μπισμπίκης έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό με φερόμενο θύμα έναν 42χρονο Ρομά, άτομο που πάσχει από νοητική υστέρηση, κατά την ίδια πηγή.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα και τη φερόμενη ως κατάθεση του 42χρονου, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, από την πλευρά της Εισαγγελίας θα διερευνηθεί η όλη υπόθεση σε βάθος, τόσο ως προς τη διάσταση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον Ρομά, όσο και ως προς το ενδεχόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Κατά πληροφορίες, από την κατάθεση του 42χρονου, ο οποίος είναι πατέρας 11 παιδιών, φαίνεται πως επισκεπτόταν τακτικά την εν λόγω επιχείρηση για να παίρνει σίδερα, έδειξε να έχει σώας τας φρένας του και υποστήριξε πως του έδωσαν οι παριστάμενοι 20 ευρώ, ενώ και η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως ο 42χρονος, «ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών. Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Την ίδια ώρα, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ εκφράζει σε ανακοίνωσή της οργή και αποτροπιασμό, δηλώνοντας την συμπαράστασή της στον 42χρονο και καταγγέλλοντας τον αντιτσιγγανισμό, που τροφοδοτεί πράξεις όπως αυτή.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ αφήνει εμμέσως αιχμές κατά της ποινικής μεταχείρισης του αστυνομικού, που σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι τον περασμένο μήνα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του, διαμηνύοντας πως αναμένει από την Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα, λαμβάνοντας αυτή το φορά υπόψη το αδιαμφισβήτητο ρατσιστικό κίνητρο.

Πολιτική αντίδραση και από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που καταδίκασε το «μαρτύριο της καύσης» στην Πάτρα, σημειώνοντας πως οι ρατσιστικές συμπεριφορές δεν είναι με οποιοδήποτε τρόπο ανεκτές και πως η Πολιτεία οφείλει να τις εντοπίζει και να τις αντιμετωπίζει άμεσα.

Ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, τόνισε ότι το «ρατσιστικό περιστατικό δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.