Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καϊλή: “Τοξικό τέρας” ο Φραντσέσκο, αυτός φταίει για όλα

Οριστική φαίνεται πως είναι η ρήξη μεταξύ της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

“Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το “τοξικό τέρας”– όπως μου είπε- να είναι μέσα στο σπίτι τους η βαλίτσα και να μην την έχει ενημερώσει. Αισθάνεται προδομένη, από τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκε”. Αυτά τα λόγια μετέφερε, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου στο Star, η Εύα Καϊλή και είναι η πρώτη φορά που καταφέρεται με τέτοιον τρόπο και χαρακτηρισμούς, κατά του συντρόφου της και πατέρα του παιδιού της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η Εύα Καϊλή έχει ρίξει όλο το βάρος ευθυνών στον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Η ίδια, από τις πρώτες της καταθέσεις, έχει δηλώσει πως είχε αντιληφθεί τις συνεργασίες του συντρόφου της, με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και του είχε επιστήσει μάλιστα την προσοχή. Έχει αρνηθεί όμως οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξη της, στις δουλειές του συντρόφου της. Πλέον όμως, φαίνεται πως είναι δύο ξεχωριστά αντιμαχόμενα στρατόπεδα, καθώς τον αποκαλεί “τοξικό τέρας”.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Πέμπτη (26.01.2023), προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Κρέμονται από τα χείλη του Παντσέρι

Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζεται η έρευνα των βελγικών Αρχών για το Qatargate και όλοι πλέον κρέμονται από τα χείλη του φερόμενου “εγκεφάλου, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος αποφάσισε να συνεργαστεί και να κάνει αποκαλύψεις.

Φήμες στις Βρυξέλλες λένε ότι προτίθεται να δώσει νέα ονόματα και νέες χώρες, όπως άλλωστε προβλέπει και η συμφωνία που έχει κάνει με τις Αρχές, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα βάλει στο κάδρο και Γάλλους ευρωβουλευτές.

Στόχος του Παντσέρι είναι να αποδείξει ότι δεν ήταν ο “εγκέφαλος”, αλλά απλός μεσάζων στο σκάνδαλο, δείχνοντας ως “εγκέφαλο” το Κατάρ.

Σήμερα, πάντως, στο Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε η ακρόαση του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και δήλωσε ότι δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα από το Κατάρ και ούτε συμμετείχε ποτέ στη δραστηριότητα του Παντσέρι και του Τζόρτζι.

Εκτιμάται ότι στις 31 Ιανουαρίου θα υπάρξει μια πρώτη απόφαση για την άρση της ασυλίας Κοτσολίνο, αλλά και Ταραμπέλα, αλλά η τελική ψηφοφορία θα γίνει λίγες μέρες μετά, σε μια από τις Ολομέλειες του Φεβρουαρίου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.