Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Food Pass χωρίς… υποχρέωση αγορών

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, είπε πώς τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε αγορές μια δήλωση που μάλλον προκαλεί σύγχυση καθώς τους προτρέπει να επιλέξουν την πίστωση του ποσού που τους αναλογεί απευθείας στην τράπεζα, λαμβάνοντας όμως μόνο το 80% έναντι του 100% της επιδότησης αν επιλεχθεί ψηφιακή κάρτα.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός το food pass θα δουλέψει ακριβώς όπως το fuell pass που δεν ήταν απαραίτητο αποδεικτικό αγορών για να πάρει ο δικαιούχος τα χρήματα.

Το πενιχρό επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται από τα τέλη του επόμενου μήνα σε 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και θα αφορά την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουλίου 2022.

Τα ποσά που θα εισπράξουν τα νοικοκυριά, τα οποία θα κάνουν χρήση του μέτρου, ανέρχονται σε 17,6 έως 100 ευρώ το μήνα ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού και το εάν θα λάβει την επιδότηση μέσω ψηφιακή κάρτας ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

«Δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% των αυξήσεων, αλλά με στοχευμένα μέτρα ενισχύουμε το εισόδημα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας» δήλωσε (ANT1) o Νίκος Παπαθανάσης αποκλείοντας να μπει διατίμηση σε προϊόντα «γιατί ενδεχομένως θα παρουσιαστούν ελλείψεις στα ράφια».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.