Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΕΜΥ: Έρχονται έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα, Τρίτη, με βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας και κατά τόπους θα είναι έντονες, καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές -και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις– και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά.

Το «κύμα» κακοκαιρίας που έφτασε στην Ελλάδα αργά τη Δευτέρα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, σύμφωνα με το Meteo, θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

 

Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη σήμερα, Τρίτη, (νότιοι στο Αιγαίο και δυτικοί έως βορειοδυτικοί στο Ιόνιο). Μάλιστα, λόγω των αναμενόμενων μεγάλων κατά τόπους υψών βροχόπτωσης είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες σήμερα στην Ήπειρο, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Τα ισχυρά φαινόμενα το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Την ίδια ώρα, θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 8 τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Τέλος, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα των ισχυρών ανέμων που πνέουν, είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου. Έτσι, από το πρωί της Τρίτης δεν αναχωρούν πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.