Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έκτακτο εφάπαξ επίδομα σε συνταξιούχους από 200 έως 400 ευρώ

Πέραν της «επιταγής ακρίβειας» που θα δοθεί λίγο πριν από το Πάσχα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει έκτακτο εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση ή αυτούς που δεν πήραν κανένα από τα εφάπαξ επιδόματα μέσα στο 2022

Να αποκαταστήσει μια αδικία θα επιχειρήσει η κυβέρνηση με τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στους συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς τους. Πέραν της «επιταγής ακρίβειας» που θα δοθεί λίγο πριν από το Πάσχα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει έκτακτο εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση ή αυτούς που δεν πήραν κανένα από τα εφάπαξ επιδόματα μέσα στο 2022. Οπως ανέφερε ο Alpha, τρεις είναι οι κατηγορίες αυτές που εξετάζεται να μπουν στον «κουβά» της κυβέρνησης:

  1. Αυτοί που δεν πήραν την αύξηση του 7,75% στο τέλος του Ιανουαρίου.
  2. Αυτοί που είδαν αύξηση της τάξης των 2 έως 10 ευρώ.
  3. Αυτοί που δεν πήραν κανένα από τα δύο εφάπαξ επιδόματα (250 ευρώ) που δόθηκαν το Πάσχα και τα Χριστούγεννα του 2022.

Στην ουσία πρόκειται για ένα έκτακτο βοήθημα που αφορά περίπου 600.000 συνταξιούχους, οι οποίοι θα λάβουν το ποσό κλιμακωτά. Το χαμηλότερο ποσό αναμένεται να είναι 200 ευρώ και το υψηλότερο θα φτάσει τα 400 ευρώ. Οι λεπτομέρειες του πώς θα θα καταβληθούν τα χρήματα εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας, το σχέδιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και τα χρήματα θα δοθούν κοντά στον Απρίλιο.

Να σημειωθεί πως το ποσό αυτό είναι ανεξάρτητο από την «επιταγή ακρίβειας», άρα κάποιοι συνταξιούχοι, μέσα στον Απρίλιο, πιθανότατα θα πάρουν χρήματα και από τις δύο ενισχύσεις που ετοιμάζεται η κυβέρνηση.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.