Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Βουλή: Στα “χέρια” σήμερα οι αρχηγοί για τις υποκλοπές

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών. Οι πέντε ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσουν την… σπίθα, σε μια συζήτηση η οποία αναμένεται να φουντώσει από το «καλημέρα». Το πιθανότερο σενάριο θέλει την αντιπολίτευση να καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας (μετά και τα όσα είπαν οι φορείς στη συνεδρίαση της Επιτροπής) και την κυβερνητική πλειοψηφία να την απορρίπτει.

Στις προτεινόμενες ρυθμίσεις θα εστιάσει ο Μητσοτάκης
Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν στη φαρέτρα τους όπλα τα οποία θα χρησιμοποιήσουν. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κινηθεί στη γραμμή που έχει χαράξει εδώ και καιρό η κυβέρνηση, θα επισημάνει ότι ναι μεν τον πλαίσιο ήταν θολό, αλλά ουδέποτε η πολιτεία έχει προμηθευτεί παράνομα λογισμικά όπως το Predator. Κυρίως, όμως, θα εστιάσει στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, αλλά και το γεγονός ότι μπαίνει μια ακόμα δικλείδα ασφαλείας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.

Η ομαλή λειτουργία του Πολιτεύματος στον πυρήνα της τοποθέτησης Τσίπρα
 

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα «προβάλει» τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων. Ειδικότερα θα εξηγήσει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «ο ιθύνων νους που έστησε τον παρακρατικό μηχανισμό και έδινε τις εντολές για τις παρακολουθήσεις είτε μέσω επίσημων επισυνδέσεων της ΕΥΠ είτε μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator». Παραλληλα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι έχει πληγεί ο πυρήνας της δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος, «διότι εκτός από τους πολιτικούς σας αντιπάλους, συνεργάτες, υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους που διαχειρίζονταν μεγάλα κονδύλια και κοινοτικούς πόρους, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, τα νέα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι παρακολουθούσατε μέχρι και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και εδώ και σχεδόν τρεις µήνες Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Καραµαλάκη, την εισαγγελέα της ΕΥΠ, κα Βλάχου, καθώς και τον οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Χρήστο Μπαρδάκη που χειρίζεται σημαντικές υποθέσεις οικονομικής διαφθοράς, κ.α.».

Είναι σαφές ότι η σημερινή συζήτηση στη Βουλή θα δημιουργήσει νέα πολιτικά δεδομένα, με την κυβέρνηση να θέλει να «κλείσει» τη συζήτηση όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ (και μέσω της Επιτροπής Θεσμών) θα επιμείνει να αναδεικνύει το ζήτημα, βάζοντάς το επιτακτικά στην πολιτική ατζέντα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.