Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ! 13.600 ΕΥΡΩ σε 17 υπαλλήλους για …μια ημέρα

Μπορεί το δώρο των Χριστουγέννων να έχει καταργηθεί από τα χρόνια των μνημονίων για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά για τους βολικούς και φρόνιμους δημόσιους υπάλληλους (ΔΥ) λύσεις για να λάβουν δωράκι εορτών από το επιτελικό κράτος τελικά υπάρχουν. Στο Υπ. Εργασίας η κα Στρατινάκη σαν Άγιος Βασίλης μοιράζει 13.600 ευρώ στους κολλητούς της με το παλιό αλάνθαστο κόλπο της συγκρότησης ομάδας εργασίας.

Με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 14/12/2022 στο με 1155 (Τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ.)  – της Εφημερίδας της Κυβέρνησης συγκροτείται ομάδα εργασίας 17 ατόμων τα μέλη της οποίας θα λάβουν εφάπαξ αποζημίωση οκτακοσίων ευρώ (800€) για τη συμμετοχή τους σ αυτή. Το έργο της επιτροπής ξεκινά με τη δημοσίευση της απόφασης ήτοι στις 14/12/2022 και τελειώνει στις 15/12/2022. Η περιγραφή του έργου είναι μέσα στην δημιουργική ασάφεια αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα αφού στην ΚΥΑ προβλέπεται ότι «η δε ολοκλήρωση αυτού βεβαιώνεται από τη Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων» από την ίδια την κα Στρατινάκη δηλαδή, οπότε όλα καλά

Οι 17 αυτοί υπάλληλοι, υποθετικά μιλώντας, θα απασχοληθούν εκτός ωραρίου και εκτός υπερωριακής απασχόλησης για μια ολόκληρη μέρα και θα λάβουν 800 ευρώ ο καθένας καθόλου άσχημο deal. Βέβαια στο Υπουργείο υπηρετούν περί τους 450 υπαλλήλους …

Τώρα για τα κριτήρια επιλογής αυτών των 17 υπαλλήλων που συγκροτούν την ομάδα εργασίας στη ΚΥΑ δεν γίνεται καμία αναφορά αλλά από τα ονόματα βγαίνουν και τα συμπεράσματα για τα κριτήρια επιλογής… καθώς σ αυτήν συμμετέχουν γνωστοί σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας για τις «φιλικές» τους σχέσεις με την τρέχουσα ηγεσία και την Γενική Γραμματέα υπάλληλοι. Κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι συμμετέχουν και 2 υπάλληλοι αποσπασμένοι στο ιδιαίτερο γραφείο της ίδια της Γενικής Γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων κα Στρατινάκη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η επιτροπή έχει «διακομματική» στήριξη καθώς σ αυτή συμμετέχουν γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚ αλλά και εκλεγμένο στα συλλογικά όργανα του Υπ. Εργασίας στέλεχος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΜΕ).

Μπορεί οι αμοιβές για συμμετοχή σε ομάδες εργασίας να έχουν καταργηθεί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, από τις μνημονιακές διατάξεις και χιλιάδες ΔΥ να καλούνται να συμμετέχουν παρέχοντας υπηρεσίες αμισθί σε υψηλών απαιτήσεων και ευθύνης ομάδες εργασίας και επιτροπές αλλά προφανώς για τους ημέτερους λύσεις υπάρχουν.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.