Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο τεχνικός σύμβουλος των 17 εκατ. του ΥΠΕΝ προκάλεσε νέο «πόλεμο» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό για τον τεχνικό σύμβουλο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος έναντι 17,6 εκατομμυρίων ευρώ θα καθορίσει το περιεχόμενο έργων του Ταμείου Ανάκαμψης συνολικής αξίας τουλάχιστον 8,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το ζήτημα ανέδειξε με ανάρτησή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης με ανάρτησή του, στην οποία έκανε λόγο για «διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε λίγους και εκλεκτούς».

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτσης είχε επισημάνει: «17 εκατομμύρια σε έναν και μόνο «τεχνικό σύμβουλο» ενός και μόνο υπουργείου (ΥΠΕΝ). Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης: αποκλεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και διασπάθιση του δημοσιου χρήματος σε λίγους και εκλεκτούς. Ντροπή!».

Για «ανεύθυνη ανακοίνωση», «ελαφρότητα και κομματική εμπάθεια» εκ μέρους του τομεάρχη Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ μιλά στην απάντησή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η ανάρτηση έγινε «χωρίς καν να διαβάσουν και να κατανοήσουν την προκήρυξη, την οποία τόσο επιπόλαια σχολιάζουν και καταγγέλλουν».

Στην απάντηση του υπουργείου γίνεται λόγος για δύο ψέματα που σχετίζονται αφενός με το γεγονός ότι ο διαγωνισμός δεν αφορά έναν και μόνο σύμβουλο, ενώ δεν αποκλείει καμία ελληνική εταιρία ή μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία θα μπορέσει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό μέσω κοινοπραξίας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.