Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το Market Pass κάνει λόγο για «πολιτικούς απατεώνες»

Για χοντροκομμένη απάτη που δείχνει περιφρόνηση στην αξιοπρέπεια των πολιτών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για το Μarket Pass. Kύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως η κυβέρνηση προσπαθεί με χαρτζιλίκια να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την ακρίβεια χωρίς όμως να κάνει τίποτα για να αγγίξει τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας που οδηγεί σε αφαίμαξη τη μεσαία τάξη.

 

«Πρόκειται για τους μεγαλύτερους απατεώνες όλων των εποχών» σχολίασε δηκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος με την επισήμανση πως ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίδομα 0,7 ευρώ την ημέρα για αγορές τροφίμων κι αυτό ως απάντηση στον πληθωρισμό. Όμως σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Κουμουνδούρου με βάση τα τελευταία στοιχεία ο πληθωρισμός στα τρόφιμα περιορίζει βίαια τα εισοδήματα των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία  οι αυξήσεις στο ψωμί και τα δημητριακά είναι στο 18,7%, στο κρέας 16,7% και στα γαλακτοκομικά στο 25,3%. Επίσης παράγοντες του κόμματος σχολιάζουν πως η κυβέρνηση θα πάρει από τα κέρδη των διυλιστηρίων για το επίδομα 600 εκατομμύρια ευρώ την ώρα που τα κέρδη τους φθάνουν στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ!

Αντί να μειώσει τους φόρους η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει μόνο τα επιδόματα

 

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών ανακοίνωσε στη Βουλή ότι από τον Φεβρουάριο το κράτος θα καλύπτει το 10% των εξόδων του σούπερ μάρκετ για όλους τους πολίτες. Τελικά το περίφημο προεκλογικό επίδομα είναι μεσοσταθμικά 30 ευρώ. Ντροπή και μόνο ντροπή» ήταν η πρώτη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ο κ. Μητσοτάκης προέβη στη σχετικά εξαγγελία.

 

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θυμίζει με νόημα εξηγώντας και τον χαρακτηρισμό «πολιτικοί απατεώνες» πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με την ιδιότητα του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη όταν βρισκόταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορεί για 11 μήνες να αδειάζει η τσέπη σου, να μην μπορείς να βγεις πέρα, να μην μπορείς να διασφαλίσεις τα αυτονόητα και να περιμένεις έναν πολιτικό, τον οποιοδήποτε πολιτικάντη, προς το τέλος κυρίως όταν πλησιάζουν οι εκλογές, να έρθει να σού δώσει 1 ενώ σού έχει πάρει 10. Να ντυθεί Άγιος Βασίλης μπας και κοροϊδέψει κανέναν, να τον ξεγελάσει για να τού πάρει την ψήφο». Παράλληλα κύκλοι της Κουμουνδούρου θυμίζουν τη συνολική στάση της ΝΔ που ξόρκιζε την επιδοματική πολιτική σχολιάζοντας ότι αντί να μειώσει τους φόρους η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει μόνο τα επιδόματα.

 

Ως προς το θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμού οι ίδιοι κύκλοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και σχολιάζουν πως ο πρωθυπουργός δε δικαιούται να θίγει το θέμα των αμυντικών εξοπλισμών όταν αναφέρεται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ενδεικτικό πως σε συζήτηση που είχε το Σάββατο το απόγευμα στη Βουλή με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Αλέξης Τσίπρας είπε για τον κ. Μητσοτάκη πως πριν κουνήσει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο στις αμυντικές δαπάνες πρέπει πρώτα να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με τις παρακολουθήσεις των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.