Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Έλον Μασκ προαναγγέλλει κατάργηση λογαριασμών για τα bots του Twitter

Εξελίξεις αναμένονται από Δευτέρα για την γνωστή πλατφόρμα με τον νέο ιδιοκτήτη, Έλον Μασκ, να κάνει μια ανάρτηση που προαναγγέλλει… εκπλήξεις.

Ο Έλον Μασκ σε σημερινό του tweet σημειώνει με νόημα «μια έκπληξη περιμένει σήμερα, Δευτέρα, τα bots» πυροδοτώντας, αμέσως άκρατη σεναριολογία.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί η κατάργηση όλων των λογαριασμών που χαρακτηρίζονται ως spam bots, κάτι που είχε «υποσχεθεί» ότι θα πράξει ο Έλον Μασκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμφιλεγόμενος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε απειλήσει να αποσύρει την προσφορά του για αγορά του Twitter εξαιτίας των bots και της απροθυμίας της εταιρείας να αναλάβει δράση εναντίον τους.

Τα bots είναι, ουσιαστικά, αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί που παρομοιάζουν με λογαριασμούς χρηστών που είναι και φυσικά πρόσωπα, όμως υπάρχουν κυρίως για να παραπλανούν και να επηρεάζουν. Μπορεί να διαδώσουν ψευδείς ειδήσεις, να προμοτάρουν συγκεκριμένες ειδήσεις και πρόσωπα, ακόμη και να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.