Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Άδωνις εκνεύρισε μέχρι και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας

Μέχρι και την  Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας κατάφερε να εξοργίσει ο υπουργός Ανάπτυξης με τις απαράδεκτες δηλώσεις του κατά της Ελένης Τουλουπάκη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πριν από μερικές ημέρες, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη πρέπει να μπει στη φυλακή, επιχειρώντας μια ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προκαλώντας έκρηξη οργής και καταδίκης.

Χθες η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με μια σκληρή ανακοίνωση καταδικάζει τα όσα ανέφερε ο υπουργός και κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτη παρέμβαση» και προσπάθεια μετατροπής μιας δίκης που είναι σε εξέλιξη σε παιχνίδι πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς καλύπτουν και τον Ισίδωρο Ντογιάκο, ασκώντας κριτική σε εκδότες και ΜΜΕ που στρέφονται κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η ανακοίνωση

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα πρόσφατες αναφορές και δηλώσεις υπουργού της κυβέρνησης, που έγιναν από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, με τις οποίες “προέτρεψε” στην έκδοση καταδικαστικής απόφασης και στη φυλάκιση κατηγορουμένης σε ποινική υπόθεση που εκδικάζεται στο κατ’ άρθρο 86 του Συντάγματος Ειδικό Δικαστήριο, οι οποίες συνιστούν ανεπίτρεπτη παρέμβαση, παραβιάζοντας αφενός μεν τη νομιμότητα, αφετέρου δε το τεκμήριο αθωότητας και συνεχίζουν την επιχείρηση μετατροπής μιας εν εξελίξει δίκης σε πολιτικό παιχνίδι σκοπιμοτήτων. Τέτοιες συμπεριφορές ενέχουν στοιχεία κατάχρησης δημόσιου αξιώματος, με «ενεργά θύματα» τόσο αυτούς σε βάρος των οποίων στρέφονται οι αναφορές και δηλώσεις, όσο και τα έννομα αγαθά του κοινωνικού συνόλου που ταυτόχρονα συμπροσβάλλονται.

Καταδικάζουμε επίσης δημοσιεύματα, τα οποία με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και απειλές στρέφονται κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εγγυητή της νομιμότητας και εκφραστή του Δικαίου και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ούτε αυτός, αλλά ούτε και όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί που χειρίζονται και υποθέσεις που απασχολούν τη δημοσιότητα, χειραγωγούνται ή επηρεάζονται από ευθείες ή έμμεσες απειλές, πιέσεις και εκφοβισμούς από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχονται, αλλά αντίθετα ασκούν τα καθήκοντά τους με απόλυτη ευσυνειδησία, όντες εφοδιασμένοι με όλες εκείνες τις αναγκαίες δυνάμεις αντίστασης απέναντι σε κάθε αναληθή διάσταση και διαστρεβλωμένη πραγματικότητα, που εμφανίζεται από μερίδα του τύπου .

Το δικαίωμα της ελευθερίας του τύπου είναι θεμελιώδες για κάθε δημοκρατική κοινωνία, ωστόσο και αυτό υπόκειται σε περιορισμούς, όπως αυτούς της μη «εκτόξευσης» προσβλητικών χαρακτηρισμών και απειλών προς τους δικαστικούς λειτουργούς.

Καλούμε τους εκπροσώπους αυτούς των Μ.Μ.Ε να αποβάλουν το χαρακτήρα της «παράλληλης δικαιοσύνης» και να παύσουν να αναδεικνύουν τους εισαγγελικούς λειτουργούς ως βασικούς συντελεστές του εγκληματικού «θεάματος».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.