Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η κυβέρνηση «δολοφονεί» τη δημόσια υγεία

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Το κυβερνών κόμμα της νέας Δημοκρατίας, στις εκλογές του 2019, κατάφερε να πείσει ένα σεβαστό τμήμα ψηφοφόρων του παραδοσιακού κέντρου, ότι η παρούσα ηγεσία της έχει μετατοπίσει πολιτικά το χώρο από την παραδοσιακή λαϊκή ή φιλελεύθερη δεξιά, στο δημοκρατικό κέντρο. Το προφίλ αυτό (του μετριοπαθούς ηγέτη του κέντρου που καμία σχέση δεν έχει με την… επάρατο) προσπάθησε να καλλιεργήσει και στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεπικουρούμενος από μια στρατιά επικοινωνιολόγων και-υπερβολικά στο όριο της παρεξήγησης- φιλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όσο και να προσπαθεί να δείξει όμως να δείξει κάποιος, κάτι που δεν είναι, έρχεται αργά ή γρήγορα η ώρα της αποκάλυψης.

Η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς ακρίβειας και της φτωχοποίησης του λαού, αντιμετωπίστηκε με μια παραδοσιακά φιλελεύθερη συνταγή: Γενναίες επιδοτήσεις από τον κρατικό κορβανά στους κερδοσκόπους και ξεροκόμματα ελεημοσύνης στη χειμαζόμενη κοινωνία.

Το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών απέδειξε πως η δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει… δεξιά!

Η αναβίωση του παρακράτους, η ομερτά, οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δεν άφησαν καμία αμφιβολία στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -ακόμα και αυτών που κατά τις δημοσκοπήσεις ψηφίζουν Ν.Δ.- ότι το σκάνδαλο είναι και μεγάλο και απίστευτα βρώμικο και αγγίζει με πολλούς τρόπους, όχι το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αλλά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για όσους όμως αμφέβαλλαν, ήρθε και το τελικό χτύπημα, λίγες μέρες μετά την πρωθυπουργική ρήση ότι «μυρίζουν εκλογές».

Υπάκουη και πρόθυμη σε εξωθεσμικά κέντρα που κερδοσκοπούν σε βάρος των εξαθλιωμένων πολιτών, βάζει με το νομοσχέδιο για την υγεία, την ταφόπλακα σε ένα από τα τελευταία καταφύγια των μη προνομιούχων.

Το ΕΣΥ του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γιώργου Γεννηματά και του Παρασκευά Αυγερινού, αποτελούσε πάντα στόχο της δεξιάς. Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. επιχείρησαν την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτό όμως που δεν τόλμησαν οι προκάτοχοί του, το επιχειρεί ανερυθρίαστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την οριστική διάλυση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα και την παράδοσή της στα αχόρταγα ιδιωτικά συμφέροντα.

Είναι απολύτως σαφές ότι με το νέο νομοσχέδιο μετακυλίεται δυσβάστακτο οικονομικό βάρος στον ασθενή και ουσιαστικά καταργεί τη δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Ωθεί τους γιατρούς να αναζητήσουν πρόσθετη αμοιβή από τους ασθενείς καθώς ουσιαστικά τους «σπρώχνει» στον  ιδιωτικό   τομέα και στέλνει τους πολίτες στις ιδιωτικές εταιρίες παροχής υγείας.

Στη σημερινή συγκυρία και υπό τις τρομακτικά δύσκολες συνθήκες που διανύει η κοινωνία, η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει και να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, του βάζει μπουρλότο.

Είναι πλέον προφανές και στον πιο αδαή ότι η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δολοφονούν» σε ένα έγκλημα εκ προ μελέτης τη Δημόσια Υγεία!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.