Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κεραυνοί ΗΠΑ και Μενέντεζ κατά του «σουλτάνου» της Τουρκίας

Η αρχή έγινε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο ανέφερε στη σκιά των πολεμικών ιαχών Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας, ότι οι απειλές και η προκλητική ρητορική δεν θα βοηθήσουν κανέναν.Δύο νέα «χαστούκια» δέχθηκε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σκιά των εμπρηστικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας αλλά και για το θέμα της πώλησης F-16 στην Άγκυρα.

Η αρχή έγινε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο ανέφερε στη σκιά των πολεμικών ιαχών Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας, ότι οι απειλές και η προκλητική ρητορική δεν θα βοηθήσουν κανέναν.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντν, «σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων» δείχνοντας έτσι προς την πλευρά του τούρκου προέδρου ο οποίος πρόσφατα είχε απειλήσει με πυραυλικό χτύπημα την Αθήνα.

 

Κεραυνοί Μενέντεζ κατά Ερντογάν

Την ίδια στιγμή όμως, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ σε μία ομιλία – καταπέλτη , επιτέθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόσο για τις εμπρηστικές δηλώσεις  κατά της Αθήνας, όσο και για τα σχέδια του να αγοράσει η Άγκυρα μαχητικά από τις ΗΠΑ.

«Απαιτώ από τον Ερντογάν να σταματήσει όλες τις υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα», υπογράμμισε ο γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν φαίνεται πως πληρώνει τις απειλές που εκτοξεύει το τελευταίο διάστημα κατά της Ελλάδας. Ο Μενέντεζ από τον οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό εάν θα επιτραπεί η πώληση F-16 προς την Άγκυρα, αναφέρθηκε στις πρόσφατες απειλές του «σουλτάνου» κατά της Αθήνας, εκφράζοντας την οργή του.

«Πριν λίγες ημέρες, μπροστά από ένα δημαρχείο στη βόρεια Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν απείλησε με πυραυλική επίθεση την Αθήνα. ‘Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας΄, είπε. ΄Λένε ότι ο πύραυλος Typhoon θα χτυπήσει την Αθήνα΄. Και μετά απευθύνθηκε ευθέως στον ελληνικό λαό και είπε:

‘Θα συμβεί αυτό… εκτός αν ηρεμήσετε΄. Μιλάμε για ένα μέλος του ΝΑΤΟ που απειλεί ευθέως να στοχεύσει την Αθήνα, μια πόλη τριών εκατομμυρίων αμάχων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.