Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εκτός των αυξήσεων το 30% των συνταξιούχων

Μηνιαίες αυξήσεις από την 1η.1.23 σε ποσοστό 7,75% αλλά όχι για το σύνολο των συνταξιούχων προβλέπει η ΚΥΑ η οποία φέρει τις υπογραφές του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

To Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, μετά την δημοσίευση της ΚΥΑ, έσπευσε να σχολιάσει πως ο αρμόδιος υπουργός «δεν μπορεί να κοροϊδεύει τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων. Δεν μπορεί να τους εμπαίζει», εξηγώντας «τι λένε τα νούμερα».

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ «το 30% των συνταξιούχων δεν θα δουν την παραμικρή αύξηση στις συντάξεις τους με το νέο έτος (…). Πώς προκύπτει αυτό; Μα φυσικά, από τα ίδια τα στοιχεία που μόλις χθες έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την ΚΥΑ που εκδόθηκε για τις αυξήσεις».

Και εξηγεί:

«Το υπουργείο Εργασίας, επίσημα, γνωστοποίησε ότι θα λάβουν 7,75% αύξηση 1.724.713 συνταξιούχοι. Απέφυγε όμως να μας ενημερώσει ποιο είναι το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας!

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, που αφορούν τον μήνα Νοέμβριο και προκύπτουν από το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών και Συντάξεων ”Ήλιος” και τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 7 Δεκεμβρίου, προκύπτει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 2.472.823 συνταξιούχοι!

Άρα, με μια πολύ απλή αφαίρεση, που μάλλον στο υπουργείο Εργασίας αδυνατούν να μάθουν, προκύπτει ότι υπάρχουν 748.110 συνταξιούχοι,  οι οποίοι δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ από την πολυθρύλητη αύξηση! (…)».

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων «δεν θα πάψει να δηλώνει επίσημα ότι το υπουργείο Εργασίας θα έπρεπε να ντρέπεται γι’ αυτές τις αυξήσεις ‘’κοροϊδία’’», καταλήγει.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.