Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η εκτίμηση για τον καιρό το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου

Μια πρώτη εκτίμηση του καιρού για το πρώτο 20ήμερο του ερχόμενου Ιανουαρίου έδωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ «ανέβασε» στον λογαριασμό που διαχειρίζεται τους χάρτες της αναλογικής εκτίμησης του καιρού για τις πρώτες 20 ημέρες του πρώτου μήνα στο 2023,

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι είναι αδύνατη η ακριβής πρόγνωση, καθώς οι χάρτες βασίζονται στη μελέτη και την ανάλυση των δεικτών της ταλάντωσης (Madden-Julian MJO), οι οποίοι αποτελούν και το μεγαλύτερο στοιχείο της ενδοεποχιακής μεταβλητότητας στην τροπική ατμόσφαιρα.

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό του πρώτου 20ημέρου του 2023:
«Φίλες και φίλοι…

Παραθέτω τους χάρτες της αναλογικής για το πρώτο 20ήμερο του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 για να δούμε αν οι τρέχοντες δείκτες μαζί με το παρελθόν μπορεί να βοηθήσουν με κάποιον τρόπο όσον αφορά στη διαμορφωση των διατάξεων των βαρομετρικών συστημάτων χοντρικά το πρώτο 20ήμερο του Γενάρη με χρωματικές επεξηγήσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης από κάποια sites στα γραφόμενά μου.

Η αναλογική μέθοδος βασίζεται στη μελέτη και την ανάλυση των δεικτών της ταλάντωσης (Madden-Julian MJO) (http://www.bom.gov.au/climate/mjo/) που αποτελεί και το μεγαλύτερο στοιχείο της ενδοεποχιακής μεταβλητότητας στην τροπική ατμόσφαιρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ και ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ οπότε καλό θα είναι να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ως βάση για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.