Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσκοπήσεις: Πωλούνται με το… κιλό;

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πέσει άπλετο φως μετά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που αποκαλύπτει τις συναλλαγές της χωματουργικής εταιρείας «Ιόνια Τεχνική», που εμπλέκεται και στην αγορά του παράνομου λογισμικού Predator, με τη γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc.

Όπως φαίνεται το ένα πίσω από το άλλο σκάνε τα σκάνδαλα τα οποία είτε άμεσα, είτε έμμεσα εμπλέκουν την Κυβέρνηση σε αυτά.

Συγκεκριμένα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωσή του τονίζει διερωτάται αρχικά: «Θα παρέμβει εισαγγελέας για τα εικονικά τιμολόγια της MARC;» και συνεχίζει: «Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει».

Γιατί άραγε μια μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων, ζήτησε από την χωματουργική εταιρεία σειρά ερευνών (π.χ. για διάφορα εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες), αλλά και δημοσκοπήσεις πολιτικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας;

Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως η Ιονία Τεχνική παρείχε στη Marc ακόμα και υπηρεσίες exit poll σε Ευρωεκλογές, αλλά και σε εθνικές εκλογές!

Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Εφημερίδας των Συντακτών, η δημοσκοπική εταιρεία MARC που διενεργεί δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ταυτόχρονα και για λογαριασμό μεγάλων ΜΜΕ, λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από χωματουργική εταιρεία «φάντασμα», που εντελώς συμπτωματικά έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για εταιρία που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό predator».

Τι καταγγέλλεται

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η εταιρεία Ιονία Τεχνική φέρεται να εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc! Συγκεκριμένα, η Ιονία εξέδωσε 29 στην Marc το χρονικό διάστημα 2018-2020, ενώ για λογαριασμό της εταιρείας δημοσκοπήσεων, φέρεται να εξέδωσε επίσης εικονικά τιμολόγια και η εταιρεία ΚΥΡΑ ΑΕ!

Το διάστημα 2018-2020, τα τιμολόγια που εκδόθηκαν είχαν ως εξής: το 2018 ήταν 12 τιμολόγια, το 2019 ήταν 9 τιμολόγια και το 2020 άλλα 8, συνολικού ύψους 239.194 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της «ΕφΣυν», η Ιονία Τεχνική πουλούσε στην Marc… δημοσκοπήσεις και έρευνες!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.