Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσκοπήσεις: Δεν ικανοποιεί την Κοινή Γνώμη το “καλάθι του νοικοκυριού”

Με μεγάλη διαφορά το πιο σημαντικό πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Όπως ήταν αναμενόμενο το «καλάθι του νοικοκυριού» βρέθηκε ανάμεσα στα ερωτήματα των εταιριών κοινής γνώμης με τις απαντήσεις των πολιτών να μην δικαιώνουν τον Αδ. Γεωργιάδη που όπου βρεθεί και όπου σταθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαφημίζει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του υπουργείου του ως καθοριστική για την τσέπη των καταναλωτών.

Στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star μόνο το 25,2% εκτιμά ότι το καλάθι του νοικοκυριού έχει συμβάλει πολύ ή αρκετά ενώ το 22,3% ότι έχει συμβάλλει λίγο.

Στη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1, σε ερώτηση πώς αξιολογείτε τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 44,6% απαντά «σχεδόν καμία βοήθεια», το 35,5% λέει πως πρόκειται για «μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια», ενώ το 19% μιλά για «σημαντική βοήθεια δεδομένων των συνθηκών».

Σε ερώτηση για το εάν το «καλάθι του νοικοκυριού» συμβάλλει στην συγκράτηση των τιμών, το 58,7% απαντά «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 38,3% κρίνει πως «ναι» και «μάλλον ναι».


Στην πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση του Star, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 32,4% έναντι 25,6% του ΣΥΡΖΑ. Ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 11%, ΚΚΕ 5,7%, Ελληνική Λύση 3,4% και Μέρα25 2,2%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.