Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αμερικανικό STOP σε ουκρανικά πλήγματα εντός Ρωσίας

«Δεν επιτρέπουμε, δεν ενθαρρύνουμε» είναι η επίσημη τοποθέτηση της Ουάσιγκτον για τα περιστατικά με επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν χθες και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι προήλθαν από τις δυνάμεις του Κιέβου, κάτι που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα καταδείξει ότι η Ουκρανία έχει αποκτήσει την ικανότητα να επιτίθεται κατά εκατοντάδες χιλιόμετρα στο εσωτερικό του ρωσικού εναέριου χώρου.

Η Μόσχα ετοιμάζεται να αντιδράσει, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι οι Ουκρανοί δεν θα μπορούσαν να προβούν σε τέτοιες ενέργειες χωρίς αμερικανική βοήθεια, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του συμβουλίου Ασφαλείας.

Επισήμως οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σήμερα την αντίθεσή τους σε τέτοια πλήγματα, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Νεντ Πράις.

«Δεν επιτρέπουμε στην Ουκρανία να οργανώνει πλήγματα πέραν των συνόρων της, δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να εξαπολύει πλήγματα πέραν των συνόρων της» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Τύπο για να προσθέσει «όλα όσα κάνουμε, όλα όσα κάνει ο κόσμος για να υποστηρίξει την Ουκρανία, γίνονται για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας».

Ο Πράις πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν την Ουκρανία με όσα χρειάζεται για να τα χρησιμοποιεί στο κυρίαρχο έδαφός της ώστε να αμυνθεί.

Το Κίεβο δεν ανέλαβε ευθέως την ευθύνη για τα εν λόγω πλήγματα, ωστόσο χάρηκε γι αυτά. Ο Πράις δήλωσε ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από την Ουκρανία.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.