Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Βροχή» οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανση

Τεράστιο είναι φέτος το ενδιαφέρον των πολιτών για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (myΘέρμανση).

Οι αιτήσεις κινούνται σε υπερδιπλάσια επίπεδα σε σχέση με πέρσι, αγγίζοντας ήδη τις 800 χιλιάδες, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως θα υποβληθούν συνολικά περίπου 1 εκατ. αιτήσεις. Όλα αυτά, με τον πληθωρισμό στα ύψη και τους λογαριασμούς φουσκωμένους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή έως τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ το επίδομα κυμαίνεται από 100 ευρώ έως 800 ευρώ (με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο, ενώ για νέους δικαιούχους και όσους εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο το ποσό διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ). Οι πληρωμές θα γίνουν σε τρεις φάσεις.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • βιομάζα (πέλετ)
  • θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Να σημειωθεί ότι ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.