Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«ΒΟΜΒΑ» Βαρουφάκη: «ΕΙΧΑ συμφωνήσει με Τσίπρα για επιστροφή στη δραχμή!»

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, και άναψε «φωτιές» στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε σε συμφωνημένο σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, «αν χρειαζόταν», πριν καν μπει στην πρώτη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 και γίνει υπουργός Οικονομικών.

«Ο μόνος λόγος που μπήκα τότε στην κυβέρνηση (Τσίπρα) είναι επειδή είχαμε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους δύο, τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Νίκο Παππά, για να είμαστε ξεκάθαροι, τι θα κάνουμε όταν θα χτυπήσουμε τοίχο», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε: «Και εγώ είχα πει, θέλετε να έρθω; Θα κάνουμε το εξής: Πρώτον, θα κουρέψουμε τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αυτό δεν θα επιτρέψει μετά στον Ντράγκι να αγοράσει ομόλογα ιταλικά, άρα θα καταρρεύσει η Ιταλία. Μεγάλο πυρηνικό όπλο ήταν εκείνο. Δεύτερον, άλλο σύστημα πληρωμών.

Τρίτον, ένα δικό μας πλάνο στο οποίο θα συμπεριλαμβανόταν η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 15% και μια σειρά άλλων μέτρων που θα δημιουργούσαν συνθήκες πραγματικά γρήγορης μεγέθυνσης και αν χρειαζόταν τη δραχμή. Αυτά τα είχαμε συμφωνήσει. Ήταν η συμφωνία που κάναμε για να μπω στο υπουργείο. Αυτά όμως ανατράπηκαν από την ηγετική ομάδα. Ο κ. Τσίπρας είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει, πρωθυπουργός ήταν. Εγώ ήμουν υπουργός Οικονομικών. Αλλά είχα θέσει τους όρους μου για να συμμετάσχω».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.