Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στόχος του Ανδρουλάκη το εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου για τον Κυριάκο

Θέλει να πάρει την ιστορική εκδίκηση για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μου έλυσε την απορία αναφορικά με την περίεργη βεβαιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης «από την πρώτη Κυριακή».

Στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να σύρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο των υποκλοπών, όχι όμως από «εγωισμό».

Αντίθετα, το συγκεκριμένο σκεπτικό συνιστά ένα ισχυρό επιχείρημα για την δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας με τον ΣυΡιζΑ από τις πρώτες κάλπες. «Το ΠΑΣΟΚ χρωστά την ιστορική δικαίωση στον ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος σύρθηκε στο ειδικό δικαστήριο από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού».

Για να επιτευχθεί αυτό, δεν πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές, ώστε να μην υπάρχει καμία επίκληση παραγραφής του αδικήματος. Ταυτόχρονα όμως, η επίκληση του 1989 και του «διωγμού» του Ανδρέα Παπανδρέου από τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, θεωρείται ένα επιχείρημα το οποίο θα πείσει την βάση του Κινήματος, για να συναινέσει σε μία συγκυβέρνηση με τον μέχρι πρότινος «εχθρό» Αλέξη Τσίπρα.

Στην ένσταση μου αναφορικά με τα διαφαινόμενα ποσοστά που τουλάχιστον σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν καθιστούν πιθανό αυτό το σενάριο τουλάχιστον για την πρώτη Κυριακή, το ιστορικό στέλεχος με διαβεβαίωσε ότι αυτά που θα ζήσουμε, θα διαφέρουν πάρα πολύ από τις προβλέψεις των δημοσκόπων…

Δίνω βαρύτητα στο λόγο του αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, διότι ο συγκεκριμένος ήταν από τα ελάχιστα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2004, που αμφισβητούσε ανοιχτά τις δημοσκοπήσεις του περιβόητου Στράτου, που έδιναν τον Γιώργο Παπανδρέου μία ανάσα πίσω από τον Κώστα Καραμανλή… 

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.