Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σαν σήμερα… Μια «πρόβα» του Στράτου Διονυσίου το 1987 (ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Ο Στράτος Διονυσίου τραγουδά ζωντανά τα παλιά και τα καινούργια του στην ΕΡΤ.

Σαν σήμερα…

Ο Στράτος Διονυσίου γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1935 στη Νιγρίτα Σερρών και έφυγε από τη ζωή στις 11 Μαΐου 1990 σε ηλικία 55 ετών.

Μια «πρόβα» με τον Στράτο

Το 1987 ο Στράτος Διονυσίου φιλοξενήθηκε στην ξεχωριστή εκπομπή «Πρόβα» που παρουσίαζε στην ΕΤ 1 η, επίσης αείμνηστη, Λιλάντα Λικιαρδοπούλου. Εκεί τραγούδησε ζωντανά μια σειρά από διαχρονικές επιτυχίες της μέχρι τότε διαδρομής του, αλλά και καινούργια τραγούδια του Τάκη Σούκα από το δίσκο της συνεργασίας τους «Ο λαός τραγούδι θέλει», που μόλις είχε κυκλοφορήσει. Νομίζω πως η ερμηνεία του στο «Έφυγε» του Τάκη Σούκα και του Άγγελου Αξιώτη που τραγούδησε στο φινάλε της εκπομπής, αποτελεί μάθημα προς νέους τραγουδιστές.

Μαζί με τον Στράτο τραγούδησαν ο Άγγελος Διονυσίου και η Μαρίνα Βλαχάκη, ενώ προεξάρχων της ορχήστρας ήταν ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, που έπαιξε μπουζούκι μαζί με τον Ηλία Κουρτογιάννη. Έπαιξαν επίσης οι Γιώργος Μεταλληνός (ντραμς), Γιώργος Καλάργαρης (κιθάρα), Διονύσης Πανταζής (μπάσο) και Χρήστος Ζερμπίνος (πιάνο).

Λίγο μετά τη «φυγή» του Στράτου Διονυσίου, η ΕΤ 1 πρόβαλε ένα αφιέρωμα με τα τραγούδια που ακούστηκαν στην «Πρόβα». Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε το δεύτερο μέρος της εκπομπής αυτής, η μουσική επιμέλεια της οποίας ήταν του Άκη Γούναρη, η διεύθυνση παραγωγής της Κατερίνας Κατωτάκη και η σκηνοθεσία του Σταύρου Ζερβάκη.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.