Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πολύ μεγάλη διάκριση της Κλινικής Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών, στο Παρίσι

Πριν από έναν περίπου μήνα, στο Παρίσι,  πραγματοποιήθηκε το 35ο Πανευρωπαϊκό  Ετήσιο Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας υπό την αιγίδα της ESICM  ( European Society of Intensive Care Medicine). Η Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας και Εντατικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με Διευθυντή τον καθηγητή ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ, επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΘ την αναπληρώτρια καθηγήτρια ΜΕΘ ΦΛΙΓΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ και με την ουσιαστική συμμετοχή της αναπληρώτριας καθηγήτριας Αναισθησιολογίας ΑΡΕΘΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ παρουσίασε δύο posters σχετικά με ασθενείς covid 19 που νοσηλευθήκαν στην ΜΕΘ ( περίπου 200 σε διάρκεια ενός έτους 2021 – 2022 ) οι οποίοι μελετήθηκαν αναφορικά με το πάσχων αναπνευστικό σύστημα από την λοίμωξη covid.

Στις μελέτες συμμετείχε το σύνολο των ιατρών  ΕΣΥ της κλινικής ( ΛΕΥΚΑΔΙΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΚΛΑΒΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΤΑΓΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ,ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΑΥΓΗ, ΚΑΡΑΜΟΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΒΑΛΤΑ ΜΑΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΜΠΛΑΝΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ, ΚΕΦΑΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑ).

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για την Πάτρα και το Νοσοκομείο της το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα στην Εντατικολογία ενέκρινε τις παραπάνω εργασίες  προς παρουσίαση ( προηγείται αξιολόγηση) και ταυτόχρονα μεγάλη ικανοποίηση για τον άκοπο αγώνα που έδωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου κατά της νόσου covid 19, όλοι μαζί μια γροθιά προς όφελος των ασθενών τους.

Πρόκειται για άλλη μια διάκριση της Κλινικής Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ ΠΑΤΡΩΝ και πάντοτε υπό την καθοδήγηση των μελών ΔΕΠ της κλινικής.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.