Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη από απεργιακό κλοιό

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, καθώς η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

«Η Συνομοσπονδία, εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνει ότι οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα. Δυστυχώς, οι έχοντες και κατέχοντες, με πολιτική ανοχή, μετακύλησαν όλες τις επιβαρύνσεις στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας» τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

 

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό πως στην απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχουν ταξί, πλοία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Ειδικότερα, την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου αποφάσισε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία μεταδόθηκε live μέσω της σελίδας του Συνδικάτου για πρώτη φορά.

 

Επιπλέον, οι αυτοκινητιστές ζητούν και άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ ανά όχημα το μήνα καθώς επίσης και μείωση του ΕΦΚ και του συντελεστή ΦΠΑ στα καύσιμα.

 

Παράλληλα, από την πλευρά του το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα κινηθεί με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

 

Επίσης, 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, γεγονός που θα προκαλέσει τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 5:00 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

 

Στην ακτοπλοΐα, η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης και λήξη την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

 

Την ίδια ώρα, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, «αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα», όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.