Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οι τυμπανοκρουσίες για το «καλάθι» και το σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση

Πρεμιέρα για το καλάθι του νοικοκυριού σήμερα, 2 Νοεμβρίου, την ώρα που το στοίχημα είναι να συγκρατηθούν οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά. Από σήμερα, Τετάρτη, τα προϊόντα που συμμετέχουν στο καλάθι έχουν ένα ειδικό σήμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Στην πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr έχουν ήδη αναρτηθεί οι πρώτες λίστες και σταδιακά αναρτώνται όλα τα καλάθια των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Στην πρώτη σελίδα της πλατφόρμας υπάρχει το ειδικό σήμα για το καλάθι του νοικοκυριού από όπου ο καταναλωτής μπαίνει στα προϊόντα.

Στη δεύτερη σελίδα ο καταναλωτής βλέπει τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που μετέχουν και επιλέγοντας θα μπορεί να δει το καλάθι του κάθε καταστήματος.

Από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης επισημαίνουν πόσο ατελέσφορο, στο βαθμό της κοροϊδίας είναι το μέτρο, καθώς δεν θα υπάρξει διατίμηση, αλλά αόριστες υποσχέσεις για αυξήσεις κάτω του πληθωρισμού. Ενός πληθωρισμού που μπορεί μεν να έπεσε λίγο, αλλά τρέχει με 9,8%.

Το καλάθι του νοικοκυριού περιλαμβάνει 51 βασικά προϊόντα και θα ανανεώνεται κάθε Τετάρτη.

Αδ. Γεωργιάδης: «Καλάθι γι’ αυτόν που δεν βγάζει τον μήνα του»

Με συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απέδωσε τη μείωση του πληθωρισμού στους ελέγχους στην αγορά, υποστηρίζοντας ότι «οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που έχουν μπει δεν έχουν προηγούμενο», ενώ υποσχέθηκε να επισκεφθεί όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

«Μας ενδιαφέρει να δούμε αν οι αλυσίδες, οι παραγωγοί και οι βιομηχανίες τροφίμων θα τιμήσουν τη συμφωνία τους και θα κάνουν το παν για να παρουσιάσουν ένα καλάθι με 51 κατηγορίες προϊόντων που θα μπορεί ο ευάλωτος συμπολίτης μας να το αγοράζει», ανέφερε. «Το καλάθι έχει φτιαχτεί για εκείνον τον συμπολίτη μας που δεν βγάζει το μήνα του. Σε αυτόν στρεφόμαστε με σεβασμό, με φροντίδα, με ενσυναίσθηση και του λέμε “το κράτος δουλεύει για να βρει λύση στο πρόβλημά σου”».

Και η απάντηση της αντιπολίτευσης

Για επικοινωνιακό σόου και κοροϊδία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Ξεκινά αύριο το “καλάθι του νοικοκυριού” και η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου. Αφού πλέον οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού, ας μας πει η κυβέρνηση και πόσα εικονικά πρόστιμα πρόκειται να επιβάλλουν. Η κοροϊδία έχει και τα όριά της!».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.