Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει το πότε θα γίνουν οι εκλογές – Νέα κόντρα με την αντιπολίτευση

Μαίνεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τον πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει για ακόμα μια φορά ότι δεν γνωρίζει πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές του 2023. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις καταγγελίες για χρήση του Predator στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που έγιναν το 2016, ως «σαχλαμάρες» και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

«Δεν βλέπω δύο εκλογές. Σκέφτομαι τις εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Μη με ρωτήσετε για την ημερομηνία γιατί ούτε εγώ ο ίδιος δεν έχω ακόμα αποφασίσει ακριβώς ποια θα είναι».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι θα συνεχίσει να καλεί στη Βουλή τον πρωθυπουργό για να απαντήσει για την υπόθεση των υποκλοπών, ενώ υπογράμμισε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε η λαϊκή ετυμηγορία να έρθει το συντομότερο δυνατό.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εμπιστευθεί η προοπτική της λαϊκής ετυμηγορίας. Να έρθει πιο κοντά η πολιτική αλλαγή».

Κόντρα για τις υποκλοπές

Η κόντρα τους για τις υποκλοπές ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Ο πρωθυπουργός αποδοκίμασε τα περί ανάμειξης του κακόβουλου λογισμικού Predator στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016, στη διάσωση της οικογένειας Πιερρακάκη στο Μάτι και σε διακοπές του κ. Τσίπρα.

«Είναι σαχλαμάρες. Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καλό θα είναι αυτοί που τα διακινούν να είναι πιο προσεκτικοί. Και εν πάση περιπτώσει, όποιος έχει στοιχεία, να τα καταθέσει στον εισαγγελέα».

«Θα επιμείνουμε να τον καλούμε στη Βουλή να δώσει απαντήσεις για την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή την οποία ο ίδιος έχει ενορχηστρώσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύγκρουση για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Συγκρούστηκαν όμως και για το «καλάθι του νοικοκυριού».

«Όσους σνομπάρουν και απαξιώνουν το ‘καλάθι του νοικοκυριού’ να πάρουν το δικό τους ακριβό κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού», είπε ο πρωθυπουργός, με τον αρχηγό ης αξιωματικής αντιπολίτευσης, να απαντά:

«Με τις ύβρεις και τις εξυπνάδες ούτε η τιμή του ρεύματος μειώνεται, ούτε η ακρίβεια στα σουπερμάρκετ πέφτει, ούτε η πρώτη κατοικία προστατεύεται από τα κοράκια».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.