Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Μητσοτάκης φέρνει τα πάνω – κάτω : Εμφανίζεται ο ίδιος ως θύμα του Predator

Όσο συνεχίζονται οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα τόσο αυξάνεται η πίεση απ’ την αντιπολίτευση που παρατηρεί τον μέχρι τώρα κρυπτόμενο πρωθυπουργό να περνά στην επίθεση και να προσπαθεί μάλιστα να εμφανιστεί ο ίδιος ως θύμα.

Τελευταία εξέλιξη η αποκάλυψη του Inside Story για την «κρυφή» αγορά του Predator από το ελληνικό δημόσιο, μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ, του κόστισε στην ελληνική πλευρά 7 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα το κόστος για 10 στόχους τον μήνα που εναλλάσσονται, είναι στα 150.000 ευρώ.

Μετά το μπαράζ των αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων του Σαββατοκύριακου αλλά και της Δευτέρας η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου και ακολούθως δια στόματος του πρωθυπουργού συνέχισε την παρελκυστική τακτική και αντί να δώσει εξηγήσεις άρχισε την επίθεση, επιχειρώντας να φορτώσει ακόμα και γι’ αυτό την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είπε πως ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύουν εσκεμμένα τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ με τα παράνομα λογισμικά, υποστήριξε πως ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, και ισχυρίστηκε πως τον κατηγορούν χωρίς να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη.

Κάνοντας αντιπερισπασμό, χρησιμοποίησε την αναφορά του Τσίπρα πως λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα και επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και υποστήριξε πως η νυν αξιωματική αντιπολίτευση άλλαξε τον ποινικό κώδικα που αφορούσαν στα κακόβουλα λογισμικά, μόλις πέντε μέρες πριν από τις κάλπες του 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε κάνοντας λόγο για «παραλήρημα ενός πρωθυπουργού σε απόλυτη αποδρομή, μπροστά στο επικείμενο πολιτικό του τέλος» και τον κατηγίρησε πως «διαστρέβλωσε πλήρως την αλήθεια προσπαθώντας να εμφανιστεί ο ίδιος ως το θύμα των υποκλοπών, ενώ είναι ο θύτης της πιο βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την πτώση της Χούντας».

Προηγουμένως ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε για άλλη μια φορά το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κάλεσε για τρίτη φορά να εμφανιστεί στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις, καταθέτοντας νέα επίκαιρη ερώτηση. «Η επίμονη άρνησή σας να έρθετε στη Βουλή και να δώσετε απαντήσεις μαρτυρά ενοχή. Τα δε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν τις αρνήσεις σας είναι καταιγιστικά και πολλαπλασιάζουν τα αναπάντητα ερωτήματα» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αλλά και ο Μιχάλης Καλογήρου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με παρέμβασή του ξεκαθάρισε πως από το 2019 προβλέπεται νομική προστασία και ποινική μεταχείριση κατά τόσο της εμπορίας όσο και της εγκατάστασης ειδικών τεχνικών μέσων για παράνομες παρακολουθήσεις, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτό το παρακράτος παρακολουθήσεων έχουν τελέσει πληθώρα και κακουργημάτων και πλημμελημάτων». «Το ποινικό οπλοστάσιο για τις υποκλοπές υπάρχει. Θα εφαρμοστεί;», διερωτάται ο κ. Καλογήρου.

Την πίεση αυξάνει όμως και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταθέτει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση με την οποία ζητά να κηρυχθεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να ενημερώσει όσους, των οποίων τα τηλέφωνα παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Νέος γύρος πυρών και απ’ τα άλλα κόμματα

«Η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να «κρύψει» το σκάνδαλο των υποκλοπών, προβάλλοντας το δήθεν «σπουδαίο» κυβερνητικό του έργο κι εμφανιζόμενος ακόμη κι ως «θύμα ιδιωτικών συμφερόντων», θα ήταν απλά αστεία, αν δεν ήταν τραγική για τον λαό» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Άλλωστε, είναι η ίδια η πραγματικότητα που τον ενοχοποιεί, τόσο για το βρώμικο και σκοτεινό πλαίσιο των παρακολουθήσεων και των «λογισμικών» που συνδιαμόρφωσε κι επέκτεινε, όσο και για το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων που γιγαντώνονται χάριν των μεγάλων συμφερόντων που υποτίθεται ότι τον πολεμούν» προσθέτει και καταλήγει: «Ο λαός που είναι οργισμένος με τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και που την ίδια στιγμή δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε αναπαλαιωμένους «σωτήρες», χρειάζεται να απορρίψει τα κάλπικα διλήμματα και να βάλει στο επίκεντρο τις ανάγκες και το δίκιο του σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».

«”Θύμα ιδιωτικών συμφερόντων” και μάλιστα ολιγαρχικών, δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, αλλά ο ελληνικός λαός εδώ και πολλά χρόνια. Ας αφήσει λοιπόν ο πρωθυπουργός τις “ιστορίες για αγρίους” κι ας απολογηθεί πειστικά στις ιστορίες για αθλίους στις οποίες εμπλέκεται» σχολίασε αντίστοιχα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.