Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ν. Φίλης: Θα πάνε με ηλεκτρικά πριόνια και στα γραφεία της ΝΔ για τα χρέη της;

Καυστικό σχόλιο του Νίκου Φίλη στο Facebook για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την ντροπιαστική έφοδο στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού.
«Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κυρανάκης σε συζήτηση στην τηλεόραση του Σκάι, όπου προ ολίγου συμμετείχα, προσπάθησε να βάλει στην κουβέντα «ευθύνες» της χαμηλοσυνταξιούχου κας Κολοβού, για την παραβίαση της πόρτας του σπιτιού της με ηλεκτρικά πριόνια. Είχε δώσει από χθες το σύνθημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που με ασύλληπτη αναλγησία, αντί να βρει δυο λόγια για τις θλιβερές εικόνες, αποφάνθηκε ότι «υπάρχουν δυνατότητες, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αξιοποιήθηκαν». Μιλάμε για μια δανειολήπτρια που της παίρνουν το σπίτι για οφειλές 15.000 σε πιστωτική κάρτα. Αυτός είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο θέλουν να ζήσουμε;
Τι παρέλειψε να πει ο κ. Κυρανάκης: Το κόμμα του έχει χρέος σε τράπεζες από θαλασσοδάνεια 392 εκ. € (και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, για να μην ξεχνιόμαστε, 355 εκ. €). Κάποτε ο Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε μέλος του κόμματος «θα βάζει από ένα ευρώ το μήνα για τα δάνεια». Ήταν… θαυμάσια ιδέα, θα αποπληρώνονταν τα δάνεια της ΝΔ σε ένα περίπου αιώνα! Αλλά ούτε καν αυτό εφάρμοσαν. Αντίθετα, όλο αυτόν τον καιρό, επί αρχηγίας Μητσοτάκη, τα δάνεια της ΝΔ αυξάνονται κατά 25-30 εκ. € ετησίως.
Άραγε, τι μας λένε; Η κα Κολοβού μπορούσε να εφαρμόσει την ίδια λύση; Αν έβαζε από ένα ευρώ το μήνα, θα γλίτωνε το σπίτι της;
Η κουβέντα βέβαια από τη ΝΔ επιστρέφει βολικά και στο τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα από ό,τι καταλογίζουν δεν είναι αληθές. Πρώτον και κύριον, είναι κάτι που ξέρουν καλά οι πολίτες: εικόνες έξωσης πολιτών από τα σπίτια τους και την πρώτη τους κατοικία, με αστυνομικούς να σπάνε τις πόρτες δεν είχαμε δει. Γιατί; Διότι παρά την εξαναγκασμένη από τα μνημόνια της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ νομοθέτηση, επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτή την προστασία κατήργησε πλήρως η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον πτωχευτικό κώδικα που ψήφισε. Είχαμε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για αυτό, στη Βουλή. Ήταν τότε που στις αναρτήσεις του ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι ο δανειολήπτης προφανώς θα χάνει την περιουσία του, αλλά θα… απεγκλωβίζεται, αφού δεν θα μεταφέρεται το χρέος του στην επόμενη γενιά! Απεγκλωβισμός με αλυσοπρίονα, λοιπόν!
Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να θυμίσω ότι ακόμα και υπό τις συνθήκες που βρέθηκε με την πίεση των δανειστών, νομοθέτησε (2015) για τις μεταβιβάσεις δανείων υποχρεωτική πρόταση ρύθμισης από τον πιστωτή προς τον πολίτη, πριν από οποιαδήποτε πράξη εκτέλεσης. Ενώ επιπλέον προέβλεπε πλήρη φορολόγηση όλων των πράξεων των funds. Δικλείδες ασφαλείας και ρυθμίσεις που δεν υπάρχουν σήμερα».
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.