Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εκλογές: Σενάριο για κάλπες με το “ξημέρωμα” του 2023

Νέα σενάρια πυροδότησε η φράση του πρωθυπουργού «το κλίμα μυρίζει εκλογές» μιλώντας σε πολίτες στην περιοχή της Καλλιθέας, εξηγώντας ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις κάλπες το 2023 και επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία. Μια εκδοχή που υπάρχει θέλει τις κάλπες να στήνονται στο «ξημέρωμα» του 2023. Όσοι εισηγούνται κάτι τέτοιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη – δηλαδή να γίνουν εκλογές τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου – υποστηρίζουν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μετρήσουν στους πολίτες τα εξής: η ασφαλής δημοσκοπική απόσταση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η «καταλληλότητα» Μητσοτάκη. Η καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ. Η αύξηση στις συντάξεις από 01/01/2023, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους.

Μια άλλη εκδοχή θέλει οι κάλπες να στήνονται τον Μάρτιο και μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι εκλογές στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μόνο πρόωρες δεν θα θεωρηθούν, ελάχιστους μήνες πριν την συμπλήρωση 4 χρόνων της ΝΔ στην εξουσία.

Και εδώ, θα είναι «φρέσκα» στους πολίτες όλα τα παραπάνω και θα μετρήσουν όταν θα φτάσουν πάνω από την κάλπη.

Και υπάρχει και το σενάριο οι εκλογές να γίνουν στην ώρα τους και έτσι να έχει γίνει πράξη και η τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού, το θέμα των παρακολουθήσεων να έχει ξεθωριάσει και το μόνο πλέον που θα έχουν οι πολίτες να απαντήσουν θα είναι στα διλήμματα που από τώρα βάζει ο πρωθυπουργός και τους καλεί να συγκρίνουν το τώρα με το χθες, τη ΝΔ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι ημερομηνίες
Αν τελικά προσπεραστούν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος και φτάσουμε στην Άνοιξη, οι επιλογές είναι η Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου με τη δεύτερη κάλπη να στήνεται πριν τις πανελλαδικές.

Επίσης, έχουν πέσει στο τραπέζι η 23η ή η 30η Απριλίου με την δεύτερη κάλπη να τοποθετείται έως τα μέσα Ιουνίου. Αυτή η εκδοχή όμως θεωρείται παρακινδυνευμένη καθώς μπορεί να διαταράξει τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.