Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσκόπηση – κόλαφος για υποκλοπές: Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Στη λογική πως ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα για τις υποκλοπές, κινείται εδώ και πολύ καιρό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το σκάνδαλο έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη χώρα και οι εξελίξεις είναι συνεχείς και αποκαλυπτικές.

Ωστόσο την «άγνοια» Μητσοτάκη δεν δείχνουν να συμμερίζονται οι πολίτες, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, μόλις το 18% των ερωτηθέντων (στην έρευνα της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha) απαντούν πως έχουν πειστεί από τη δήλωση του πρωθυπουργού πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλου λογισμικού. Αντίθετα, η πλειονότητα των πολιτών «δείχνει» Μητσοτάκη (ποσοστό 64%), ενώ το υπόλοιπο 18% των ερωτηθέντων αποφεύγει να τοποθετηθεί.

Στην ίδια δημοσκόπηση διατυπώνονται ερωτήματα για το «καλάθι του νοικοκυριού», με τις απαντήσεις να αποδομούν πλήρως την επιχειρηματολογία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για επιτυχημένο μέτρο και για «χτύπημα» στην ακρίβεια, καθώς η πλειονότητα των πολιτών δηλώνει πως δεν το χρησιμοποιεί συχνά.

Συγκεκριμένα, μόλις το 28% των ερωτηθέντων δηλώνει πως χρησιμοποιεί το καλάθι πολλές φορές, τη στιγμή που το 24% απάντα «λίγες φορές», ενώ το 44% «καθόλου». Ίδιο ακριβώς (28%) είναι το ποσοστό όσων θεωρούν πως το καλάθι καλύπτει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, με το 49% να απαντά αρνητικά.

Τελικά, το «καλάθι του νοικοκυριού» πετυχαίνει τον στόχο του; Μόλις το 4% απαντά «πολύ», ενώ το 35% απαντά «καθόλου». Συνολικά, το 32% απαντά πολύ ή αρκετά, ενώ το 52% καθόλου ή λίγο.

Επίσης, οι πολίτες δείχνουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε θεσμούς, αναφορικά με τις περιπτώσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Ειδικότερα, το 67% δεν πιστεύει πως η Δικαιοσύνη λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ το 53% απαντά το ίδιο όσον αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες. Μοιρασμένες φέρονται οι απόψεις των πολιτών, όσον αφορά την Αστυνομία.

Τέλος, και σε αυτή τη δημοσκόπηση καταγράφεται κλείσιμο ψαλίδας ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε έναν μήνα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου. Σε σύγκριση με την έρευνα του Οκτωβρίου που έκανε η ίδια εταιρεία (Alco), η Ν.Δ. χάνει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα και πέφτει στο 30,3%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακή άνοδο και αγγίζει το 23%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.