Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αστυνομικοί: Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών τοποθετείται για τις εικόνες ντροπής από την έξωση της Ιωάννας Κολοβού, ζητώντας από την ΠΟΑΣΥ να καταδικάσει τις πολιτικές και τέτοιους νόμους. Στο κείμενό τους οι αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι οι εικόνες αυτές παραπέμπουν σε βανδαλισμό και εκφράζουν την αντίθεσή τους στη χρησιμοποίηση αστυνομικών για το ξεσπίτωμα πολιτών.

Η ανακοίνωση

Η αποτρόπαια εικόνα της παραβιασμένης εξώθυρας, της λαϊκής κατοικίας της συμπολίτισσας μας στου Ζωγράφου, που προκάλεσε αγανάκτηση και τρόμο στην κοινωνία είναι η πιστή εφαρμογή του Πτωχευτικού Νόμου, που πρόσφατα ψηφίσθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Πρόκειται για έναν νόμο αρπαγής και λεηλασίας της λαϊκής περιούσιας που λειτουργεί σα λαιμητόμος στο κεφάλι εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που  ειδικά το τελευταίο διάστημα  εξωθούνται σε οικονομική δυσχέρεια.

Δεκάδες συνάδελφοι μας, αντικρύζοντας αυτές τις εικόνες, που παραπέμπουν σε βανδαλισμό περισσότερο, επικοινώνησαν με μέλη της παράταξης μας  εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεση τους  στην  χρησιμοποίηση των συναδέλφων μας για το ξεσπίτωμα των συμπολιτών μας.

Τα σπίτια που τα κοράκια των funds εποφθαλμιούν, με τις πλάτες της κυβέρνησης, είναι τα σπίτια των γονιών μας, των συγγενών μας , των γειτόνων μας, των συναδέλφων μας, των συμπολιτών μας.

Προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση για τους ολέθριους κινδύνους που εγκυμονεί η χρησιμοποίηση του οργανισμού μας και των συναδέλφων μας στην εφαρμογή πολιτικών που σπέρνουν ανασφάλεια και φόβο. Η Ελληνική Αστυνομία είναι Σώμα ασφάλειας. Καμία εξουσία δε δικαιούται να την ταυτίσει με την ανασφάλεια.

Καλούμε την Π.Ο.ΑΣ.Υ να καταδικάσει ρητά τις πολιτικές και τους νόμους που απειλούν με φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνίας, να παλέψει για την κατάργηση του Πτωχευτικού Νόμου , σε συνεργασία με τις άλλες ομοσπονδίες και τα συνδικάτα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει ότι ο οργανισμός μας δεν θα πληγεί ανεπανόρθωτα , αποτρέποντας κάθε εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας  στις επιχειρήσεις αστεγοποίησης συνανθρώπων μας.

Τα μέλη της Δ.Ε,Κ.Α

Σε αυτό το σημείο, κι ενώ η  ΠΟΑΣΥ έχει παραμείνει σιωπηλή μετά το περιστατικό ντροπή, αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών είχε εκδώσει πύρινη ανακοίνωση κατά των πλειστηριασμών το 2018.

Τότε η ΠΟΑΣΥ ανέφερε:

Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες. Με αφορμή τις τελευταίες διαταγές για την απασχόληση αστυνομικών στη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων, επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα της επικίνδυνης χρησιμοποίησης αστυνομικών δυνάμεων για την εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής που δεν πλήττει, εν προκειμένω, μόνο όσους ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αλλά έχει άμεσες αρνητικές παρενέργειες στην όλη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντί η Κυβέρνηση, όπως ευαγγελιζόταν και το ίδιο το κυβερνών κόμμα πριν από τις εκλογές, να μεριμνήσει για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, επιστρατεύει, κατά παράβαση και πάλι των προεκλογικών της υποσχέσεων, την Ελληνική Αστυνομία, για να εφαρμόσει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική που -πέραν όλων των άλλων- φέρνει σε ευθεία αντίθεση και σύγκρουση τους αστυνομικούς με ολόκληρη την κοινωνία. 

Την ώρα δηλαδή που υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση των καλών σχέσεων της αστυνομίας με τους πολίτες, η ίδια επιτρέπει τη δημιουργία εστιών έντασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τη σωματική ακεραιότητα τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών, όπως ήδη διαπιστώσαμε με τους τραυματισμούς σε συγκεκριμένα συμβάντα, ενώ είχαν υποτίθεται ληφθεί μέτρα τάξης και ασφάλειας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.