Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αναταραχή στο Meta: Απολύει 11.000 υπαλλήλους ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Στην απόφαση να απολυθεί το 13% του προσωπικού της Meta που περιλαμβάνει το Facebook και το Instagram, προχώρησε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Πρόκειται για 11.000 υπαλλήλους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού με επιστολή προς τους εργαζομένους την Τετάρτη, τονίζει πως πρόκειται για δύσκολες αλλαγές καθώς αποφάσισε να μειώσει «το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 13% και να αφήσω περισσότερους από 11.000 ταλαντούχους υπαλλήλους μας να φύγουν».

 

«Λαμβάνουμε επίσης ορισμένα πρόσθετα βήματα για να γίνουμε μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική εταιρεία μειώνοντας τις δαπάνες και επεκτείνοντας το πάγωμα προσλήψεων μέχρι το 1ο τρίμηνο του 2023» πρόσθεσε με τις μετοχές τις μετοχές της Meta να ανεβαίνουν περίπου 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

 

«Θέλω να αναλάβω την ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις και για το πώς φτάσαμε εδώ. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για όλους και λυπάμαι ιδιαίτερα για όσους επηρεάστηκαν» σημείωσε ο Ζούκερμπεργκ. «Αυτή είναι μια θλιβερή στιγμή και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Σε όσους φεύγουν, θέλω να σας ευχαριστήσω ξανά για όλα όσα έχετε προσφέρει», συμπλήρωσε.

 

Η Meta αριθμούσε πάνω από 87.000 εργαζόμενους στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.