Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

To διαστημικό σκάφος Lucy καταγράφει τη Γη και τη Σελήνη με μεγάλη ακρίβεια

Την πρώτη αποστολή της NASA προς εξερεύνηση των Τρωικών αστεροειδών του Δία, ενός αρχαίου πληθυσμού αστρικών «απολιθωμάτων» που περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο πραγματοποιεί το διαστημικό σκάφος Lucy.

 

Το διαστημόπλοιο της NASA κατέγραψε την εικόνα της Γης στις 15 Οκτωβρίου, ως μέρος ακολουθίας βαθμονόμησης οργάνων σε απόσταση 380.000 μιλίων (620.000 km). Στο επάνω αριστερό μέρος της βλέπουμε άποψη του Χαντάρ στην Αιθιοπία, όπου βρίσκεται το ηλικίας 3,2 εκατομμυρίων ετών απολίθωμα ενός προγονικού ανθρώπου, από το οποίο πήρε και το όνομά του το διαστημόπλοιο.

Προκειμένου να φτάσει στους μακρινούς αυτούς αστεροειδείς, η τροχιά του διαστημικού σκάφους περιλαμβάνει τρεις υποβοηθήσεις γήινης βαρύτητας, που το ενισχύουν στο ταξίδι του. Ένα ζευγάρι πανομοιότυπων καμερών είναι υπεύθυνες για την παρακολούθηση των αστεροειδών – αυτό είναι το σύστημα Lucy’s Terminal Tracking Camera (T2CAM), το οποίο κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε από την Malin Space Science Systems. Τα T2CAM στο διαστημόπλοιο Lucy ενσωμάτωσε η Lockheed Martin η οποία και τα χειρίζεται.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.