Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σταν Γκρίνμπεργκ: Από ποια σακούλα με χρήμα πληρώνει ο Κυριάκος τον επικοινωνιολόγο πολυτελείας;

Σάλο προκαλεί πάλι η αποκάλυψη της Καθημερινής

Ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος του Μπιλ Κλίντον, του Τόνι Μπλερ και του Γκέρχαρντ Σρέντερ, Σταν Γκρίνμπεργκ, αποτελεί μέλος του κλειστού περιβάλλοντος του Έλληνα πρωθυπουργού. Σύμφωνα μάλιστα με σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας Καθημερινή, ο συγκεκριμένος χρυσοπληρωμένο επικοινωνιολόγος, έχει πιάσει στασίδι στο Μέγαρο Μαξίμου!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες του πανάκριβου Σταν Γκρίνμπεργκ, αλλά μέχρι πρόσφατα κανείς δεν ασχολούνταν μαζί του. Μέχρι πριν από έναν χρόνο περίπου, όταν το όνομά του εμφανίστηκε στο κατάλογο των επιβατών του πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Ως γνωστόν, συνόδευσε τον Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου του 2021.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ύστερα από ερώτηση στο μπρίφινγκ για το ποσό που παίρνει ο Γκρίνμπεργκ, είχε απαντήσει: «Όχι, δεν πληρώνεται από πουθενά, είναι συνομιλητής και γνωστός του πρωθυπουργού από παλιά – δεν πληρώνεται». Αυτή η εξήγηση βέβαια δεν έπεισε κανέναν. Άλλωστε ακόμα περιμένουμε τις απαντήσεις για το που βρέθηκαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης «λάδωσε» την Google και συνεχίζει να χρηματοδοτεί το facebook, όταν μάλιστα ήταν στην αντιπολίτευση! Ενώ το κόμμα του είναι πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής χρέους, όπως άλλωστε και η Ελλάδα του Μητσοτάκη.

Έλα, όμως, που ο επικοινωνιολόγος δεν δίνει δωρεάν ούτε την… ανάσα του, πόσο μάλλον τις συμβουλές του (έστω κι αν είναι σαν αυτήν με τον καουμπόι του θεσσαλικού κάμπου) και έχει προκύψει μπλέξιμο μεγάλο -οικονομικής και νομικής φύσης- με τον τρόπο πληρωμής του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουν φτάσει στην εφημερίδα «δημοκρατία», φαίνεται ότι το μπλέξιμο ξεκινά από τη σύμβαση με το βελγικό παρακλάδι αμερικανικής εταιρίας δημοσίων σχέσεων η οποία, με τη σειρά της, συνεργάζεται με τον Γκρίνμπεργκ. Οι υπογραφές έχουν πέσει, αλλά υφίσταται μέγα ζήτημα με τις διατάξεις περί ελέγχου νομιμότητας των δημοσίων συμβάσεων.

Με ευθύνη, φυσικά, της ελληνικής πλευράς, που πρέπει να μεριμνά για το δημόσιο χρήμα, και όχι των αμερικανικών εταιριών, οι οποίες απλώς θέλουν να πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.

Αμείβεται μέσω της εταιρίας με την οποία συνεργάζεται

Άρα, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ο Σταν Γκρίνμπεργκ αμείβεται για τις υπηρεσίες του, μέσω της εταιρίας με την οποία συνεργάζεται. Και αυτό που απομένει να μας απαντήσει η κυβέρνηση είναι ποιος θα πληρώσει τον επικοινωνιολόγο, ο οποίος συμβουλεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μαζί με την ομάδα του, που αποτελείται από δημοσκόπους, αναλύει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και σχεδιάζει την πολιτική στρατηγική, πάντοτε με το βλέμμα στις κάλπες.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο σκάνδαλο που μάλιστα δεν το αποκαλύπτει κάποια εχθρική προς την κυβέρνηση εφημερίδα, αλλά η ίδια η Καθημερινή.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.