Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ποινή φυλάκισης σε αστυνομικό

Καταδικάστηκε  σε πρώτο βαθμό, νεαρός Αγρινιώτης αστυνομικός που είχε εμπλακεί σε σοβαρό επεισόδιο το Νοέμβριο του 2017.

Το επεισόδιο είχε λάβει χώρα σε κεντρικό πεζόδρομο του  Αγρινίου και είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Σε βάρος του αστυνομικού υποβλήθηκε μήνυση από το θύμα για πρόκληση σωματικών βλαβών και την περασμένη Δευτέρα, (10/10) οδηγήθηκε στο εδώλιο. Στη μήνυση είχε καταγγελθεί πως ο φερόμενος δράστης, είχε χρησιμοποιήσει σιδερογροθιά στο επεισόδιο, κάτι όμως που δεν έγινε τελικά δεκτό από το δικαστήριο.

Ο άνδρας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στο Μεσολόγγι, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή, για πρόκληση βαριάς σωματική βλάβη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά του αστυνομικού , αλλά και του θύματος, θα καταθέσουν έφεση για την απόφαση, για διαφορετικούς λόγους.

Ταυτόχρονα όμως για το ζήτημα «τρέχει», από την πλευρά της αστυνομίας και η σχετική ΕΔΕ  που αφορά στον ένστολο. Η καταδικαστική απόφαση αναμένεται να συμπεριληφθεί στην ΕΔΕ  για να συνεχιστούν οι πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος του αστυνομικού, που να σημειωθεί πως έχει αναδειχτεί σε υψηλόβαθμη θέση μεγάλης κομματικής οργάνωσης. Διαδικασίες που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετά χρονοβόρες.

Παραμένει άγνωστο προς ο παρόν, εάν πρόκειται να ενεργοποιηθούν διαδικασίες και από το κόμμα στο οποίο ανήκει, μιας και έχει θεσμικό ρόλο.

agriniopress.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.