Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παρέμβαση του ΕΣΡ ζητά η ΕΣΗΕΑ για διαπόμπευση της 12χρονης στα Σεπόλια

Την παρέμβαση του ΕΣΡ ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τον τρόπο ορισμένα τηλεοπτικά ΜΜΕ προβάλουν το θέμα του βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σχετικά επιστολή προς τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο στην οποία του επισημαίνει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της 12χρονης παρατηρήθηκε έντονη, χωρίς φραγμό και κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας προβολή της είδησης ιδίως από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η δημοσιογραφία για να είναι αποτελεσματική, αδιάβλητη και χρήσιμη χρειάζεται ΜΜΕ που σέβονται την αποστολή τους, την προσωπικότητα του ατόμου και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής.

Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να επιληφθείτε του θέματος».

Δικηγόρος 12χρονης: Τα κανάλια συνεχίζουν να «βιάζουν» το κοριτσάκι

Η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, αναφερόμενη στον δημοσιογραφικό χειρισμό της υπόθεσης τόνισε (MEGA) πως «επιτείνεται το γεγονός από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που με την συμπεριφορά τους έχουν ‘’βιάσει’’ το παιδί ξανά και ξανά» εξηγώντας πως «βρίσκονται συνεχώς έξω από το σπίτι του» και αυτό «έχει αποτέλεσμα να έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του». Δεν έκρυψε τη δυσφορία της πως «έχουν εμφανιστεί και φωτογραφίες του παιδιού σε κάποιες εκπομπές» εφιστώντας την προσοχή καθώς «είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».

Η κ. Ταραχοπούλου είπε ακόμα πως η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού δεν καλή ενώ αναφερόμενη στα βίντεο της ανήλικης που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και την δράση του κατηγορουμένου τόνισε: «δεν μπορώ να αποκαλύψω στοιχεία της δικογραφίας, δεν έχω δει αυτά τα βίντεο, δεν έχω προλάβει να διαβάσω ολόκληρη την δικογραφία. Δεν έχω ρωτήσει φυσικά για το τι γινόταν και τι όχι, το παιδί έχει μιλήσει με τους ανθρώπους που πρέπει. Η μητέρα του παιδιού πήγαινε στο κατάστημά του κατά καιρούς και έκανε μεροκάματα, του καθάριζε του τακτοποιούσε τα πράγματα. Δεν τη βοηθούσε, δούλευε η γυναίκα και πληρωνόταν. Υπάρχουν μηνύματα που είναι πιεστικά προς εκείνη για να φέρει το παιδί στο μαγαζί να τη βοηθήσει, να πάρει ένα χαρτζιλίκι».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.