Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παπαδόπουλος για τον σεισμό : “Ασυνήθιστη συμπεριφορά, δεν έχει δώσει μετασεισμό πάνω από 2 Ρίχτερ”

Ανησυχία επικρατεί στους σεισμολόγους σχετικά με τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στον Κορινθιακό τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αυτό που έχει προβληματίσει τους επιστήμονες είναι ότι δεν έχει δώσει κάποιον μετασεισμό πάνω από 2 Ρίχτερ.

Ανάρτηση για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να αναδείξει την “ιδιαιτερότητα” του πρόσφατου σεισμού στον Κορινθιακό έκανε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο Facebook.

Όπως έγραψε “χαρακτήρισα ασυνήθιστη τη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού μεγέθους (Μ) 5,1, που έγινε το ξημέρωμα της 8ης Οκτωβρίου 2022, λόγω του μικρού πλήθους μετασεισμών και του πολύ μικρού μεγέθους των, όχι πάνω από 2 Ρίχτερ”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμπεριφορά του πρόσφατου σεισμού είναι ασυνήθιστη. Όσο για τις πιθανές ερμηνείες έχω ήδη γράψει”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Παπαδόπουλου
Να η “ιδιαιτερότητα” του πρόσφατου σεισμού στον Κορινθιακό!

Χαρακτήρισα ασυνήθιστη τη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού μεγέθους Μ=5,1, που έγινε το ξημέρωμα της 8.10.2022, λόγω του μικρού πλήθους μετασεισμών και του πολύ μικρού μεγέθους των, όχι πάνω από Μ=2.

Για όσους αμφιβάλλουν ας δούμε ένα συνηθισμένο παράδειγμα. Σεισμός μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα στις 17.2.2021, Μ=5.0. Μέσα σε ένα 4ήμερο ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμών, οι μεγαλύτεροι είχαν Μ=4,1 και 3,2 και 3,1. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμπεριφορά του πρόσφατου σεισμού είναι ασυνήθιστη. Όσο για τις πιθανές ερμηνείες έχω ήδη γράψει.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.