Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παναγία Σουμελά: Ουρά σχηματίζουν οι πιστοί για να προσκυνήσουν το Ιερό κειμήλιο

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων συρρέουν δεκάδες πιστοί από όλη την Αθήνα, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, με αποτέλεσμα η τροχαία να έχει προχωρήσεις σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πανόρμου.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με το Νίκο Χατζηνικολάου, με κατάνυξη και ευλάβεια, οι πιστοί πολλοί από τους οποίους έχουν έρθει και από την επαρχία, σχηματίζουν ουρές για να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο και σύμβολο των Ποντίων.

Η εικόνα έφτασε στην Αθήνα με λεωφορείο από την Βέροια. Σχηματίστηκε μια μεγάλη πομπή, η οποία με ιερείς, οι οποίοι κρατούσαν την εικόνα, με δύο φιλαρμονικές επικεφαλής και με τη συμμετοχή πολλών μελών ποντιακών συλλόγων, τα οποία φορούσαν παραδοσιακές στολές, έφτασε στον Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα μείνει στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων, για να μπορούν να την προσκυνήσουν οι πιστοί, έως τις 28 Οκτωβρίου. Την παραμονή της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, δηλαδή το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου, θα γίνει Μέγας, πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός. Ανήμερα της Γιορτής του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου, στις 18.00 μ.μ. θα γίνει περιφορά των εικόνων.

Με βάση τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων στην οδό Πανόρμου, έως τα μεσάνυχτα, για να διευκολύνονται οι προσερχόμενοι για προσκύνημα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.