Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ», ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!

Η ζημιά που προκλήθηκε στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 είναι αποτέλεσμα πράξεων δολιοφθοράς που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ και ακόμη και να οδηγήσουν σε πόλεμο μεγαλύτερης κλίμακας, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump μέσω του δικτύου Truth Social.
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήρθε αφότου προσφέρθηκε να μεσολαβήσει μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας για την εξεύρεση ειρηνευτικής συμφωνίας.

«Όλοι μιλούν για τον μεγάλο τυφώνα που πλήττει τη Φλόριντα, όπως θα έπρεπε, αλλά ίσως ένα πολύ πιο σημαντικό γεγονός μακροπρόθεσμα είναι το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream I & II

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη κλιμάκωση ή πόλεμο!» σημείωσε ο Trump.

Δολιοφθορά

Αφού έκανε λόγο για δολιοφθορά, θεώρησε ότι αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύγκρουση πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων από αυτή που διεξάγεται επί του παρόντος σε ουκρανικό έδαφος από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η ρωσική κυβέρνηση διέταξε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου.
Τέσσερις διαρροές σημειώθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι τροφοδοτούν την Ευρώπη με ρωσικό αέριο, προκαλώντας απώλειες για αρκετές ώρες.
Η πρώτη διαρροή εντοπίστηκε στο Nord Stream 2 στην περιοχή του νησιού Bornholm της Δανίας, σε ύδατα που εποπτεύονται από το ΝΑΤΟ.
Το σουηδικό σεισμολογικό σύστημα προειδοποίησε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν δύο εκρήξεις γύρω από τις διαδρομές των αγωγών φυσικού αερίου.

«Μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα»

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz τον Φεβρουάριο, ο Biden είπε: «Εάν η Ρωσία εισβάλει, τότε δεν θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2, θα δώσουμε ένα τέλος σε αυτό».
O Trump πρότεινε να ηγηθεί μίας ομάδα διαμεσολαβητών για την ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό του ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν ήταν πρόεδρος.
«Μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα με την ανατίναξη του αγωγού. Να είστε στρατηγικοί, να είστε έξυπνοι (εξαιρετικοί!), να ολοκληρώσετε μια συμφωνία κατόπιν διαπραγμάτευσης τώρα», επισήμανε.
«Και οι δύο πλευρές το χρειάζονται και το θέλουν. Ολόκληρος ο κόσμος διακυβεύεται. Θα είμαι επικεφαλής της ομάδας (σ.σ. διαμεσολαβητών)».
Ο πρώην πρόεδρος κάλεσε Ρωσία και Ουκρανία να «βρουν» μια λύση, λέγοντας ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να διαπραγματευτούν την ειρήνη «τώρα – όχι αργότερα – όταν όλοι θα είναι νεκροί!».
Αν και η προσφορά του Trump να μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία οδήγησε στη συνήθη κατηγορία των Δημοκρατικών ότι άγεται και φέρεται από τη Μόσχα, η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Barack Obama και τώρα θα ενωθεί με Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporozhye με διοίκηση Biden.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.