Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οι Ζουλού με επίσημη στέψη έχουν βασιλιά

Τέλος στην διαμάχη μηνών για τον θρόνο των Ζουλού έδωσε το Σάββατο η ιστορική στέψη του νέου βασιλιά της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας στη Νότιο Αφρική, του 48χρονου πρίγκιπα Μισουζούλου.

Εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της φυλής των Ζουλού συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο «Moses Mabhida» του Ντέρμπαν για να παρακολουθήσουν την ιστορική στέψη του νέου βασιλιά 51 χρόνια μετά την στέψη του πατέρα του, Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι, ο οποίος κυβέρνησε με σθένος την φυλή του από το 1968 μέχρι τον θάνατό του, το 2021.

Γυναίκες της φυλής των Ζουλού ντυμένες με φανταχτερές παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της φυλής τους ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν τραγούδια των Ζουλού και χριστιανικές προσευχές. Στην επίσημη τελετή στέψης του νέου βασιλιά των Ζουλού το «παρών» έδωσαν αξιωματούχοι ξένων χωρών και ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης και θείος του Μισουζούλου.

Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα χορήγησε στον Μισουζούλου κατά την τελετή της επίσημης στέψης το απαραίτητο κρατικό πιστοποιητικό, το οποίο καταδεικνύει πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει τον νέο βασιλιά της ισχυρής και πλούσιας εθνοτικής ομάδας των Ζουλού, η οποία αποτελεί το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας. Ο πρόεδρος Ραμαφόζα στην ομιλία του αναφέρθηκε στον πρώτο βασιλιά των Ζουλού, τον Σάκα και δήλωσε: «Ο αυτοκράτορας Σάκα θα έλεγε: Στα δεξιά μου είναι το έθνος, στα αριστερά μου είναι τα μέλη της φυλής μου, αυτός είναι ο δεσμός που μας ενώνει. Υψηλότατε είστε ο δεσμός που ενώνει το έθνος των Ζουλού».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.